Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Helppo lisäke paahdetuista paprikoista

paahdettu paprika

Sattumalta kauppareissulla bongasin paprikoita 1,79 euron kilohintaan ja sorruin ostamaan pari kiloa. Siinä sitten pohdiskelin, että mitähän niistä tekisi. Kaikessa yksinkertaisuudessaan pilkoin koko satsin, laitoin vähän öljyä ja suolaa pintaan ja lykkäsin uuniin. Paahdettu paprika on nimittäin super hyvää! Ne ovat myös keskeinen ainesosa mm. paholaisen hillossa ja ajvar-kastikkeessa.

Samaan syssyyn tein aloo koftia eli intialaisia peruna-kasvispalloja, joiden seuraksi paahdetut paprikat sopivat mainiosti.

paahdettu paprika

Paahdettu paprika

Tarvitset:
4 paprikaa
öljyä
suolaa

Valmista näin:
Poista paprikasta siemenet ja leikkaa isohkoiksi paloiksi. Pyöräytä paprikapalojen pintaan öljyä ja suolaa ja levitä kahdelle uunipellille. Paahda paprikoita uunissa 250 asteessa 15-20 minuuttia. Kaada heti paahtamisen jälkeen paprikat samalle pellille ja aseta tyhjä uunipelti kanneksi.

Reilun puolen tunnin päästä kokeile varovasti ottaa paprikoista kuoret irti. Kuorten poistaminen voi olla hiukan hiukan sotkuista, mutta loppujenlopuksi palkitsevaa. (Tein paprikoiden valmistuksesta myös lyhyen instavideon, joka voi havainnollistaa prosessia vähän paremmin.)

paahdettu paprika

Helppo marinadi paprikoille

Tarvitset:
2rkl oliiviöljyä
1rkl valkoviinietikkaa
1 valkosipulin kynsi
ripaus suolaa

Valmista näin:
Leikkaa valkosipuli pieneksi. Yhdistä valkosipuli ja loput ainekset ja sekoita. Lisää marinadin sekaan paahdettu kuoreton paprika, sekoita ja nauti pääruuan lisäkkeenä.

Valmiiksi paahdetut ja marinoidut parikat säilyvät jääkaapissa noin 4-5 päivää, kunhan ne peittyvät marinaadiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?