Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Nyhtöhernetortilla | Helppoa arkiruokaa

Muistelin ensikostetustani Suomen markkinoiden uusimpaan kasviproteiinituotteeseen, nyhtöherneeseen, taannoin ruokamessuilla. Nyhtöhernetortilla oli siellä maistatuksessa ja mietin, että tässä on ihan potentiaalia. Ajattelinkin, että täytyy tehdä oma variaatio nyhtöhernetortillasta maukkailla täytteillä ja nyt vihdoin ryhdyin tuumasta toimeen.

Kun puhutaan tortilloista, näen mielessäni valmiskastikeet, kurkkukuutiot ja jäävuorisalaatin. Eikä siinä mitään. Itse kuitenkin haluan täytteiden olevan muutakin kuin guacamolea ja salsaa purkista ja kuivaa salaattia. Ja kun tortilloiden kanssa tällä kertaa tuli nyhtöhernettä, tuntui sopivalta tehdä myös vähän epätavallisempia lisäkkeitä. Maissi on ehkä yksi aliarvioiduimmista aineksista Suomessa vaikka sillä on paljon potentiaalia.

Maissipyre on yksi helppo mutta maukas lisäke, joka ei vaadi kuin kolme raaka-ainetta. Vihanneslisäke saa puolestaan makua tahinasta ja marmitesta. Olen käyttänyt myös aiemmin marmitea, mutta ne jotka eivät tunne tuotetta, kyseessä on hiivapohjainen tumma tahna joka maistuu suolaiselta lihaliemeltä.
Tylsästä tortillasta ei siis tällä kertaa ole todellakaan kyse!

nyhtöhernetortilla

Maissipyre

Tarvitset:
1prk säilykemaissia
1dl kookosmaitoa
1 valkosipulin kynsi

Valmista näin:
Valuta maissit ja laita loppujen ainesten kanssa kattilaan. Keittele noin 5 minuuttia ja poraa tahnaksi.

Marinoidut vihannekset

Tarvitset:
2 sellerin vartta
1 iso porkkana
1 iso omena (Granny Smith)
1rkl marmite hiivatahnaa
1rkl tahinaa
1/2 sitruuna mehu
2rkl oliiviöljyä

Valmista näin:
Leikkaa vihannekset ja omena pieniksi paloiksi. Ryöppää kiehuvassa vedessä selleri ja porkkana, jäähdytä nopeasti. Yhdistä kulhossa marmite, tahina sekä sitruunanmehu ja lisää joukkoon vihannekset ja omena. Sekoittele ja kaada joukkoon oliiviöljyä ohuena nauhana.

Nyhtöherne valmistus

Yksinkertaisesti kaada sisältö pannuun ja paistele hetki niin valmista on. Nyhtöherneestä löytyy aika hyvin makuja, joten sitä ei tarvitse pahemmin maustaa.
Jos itsessään nyhtöherne on vielä uusi tuttavuus, olen siitäkin kirjoittanut aiemmin.

nyhtöherne

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?