Nyhtöherneestä kuulin noin kuukausi sitten ja sain silloin maistaakin sitä hiukan. Olin todella yllättynyt rakenteesta ja mausta. Otinkin yhteyttä maahantuojaan ja sain kuin sainkin näytteeksi muutaman pussin nyhtöhernettä, jotta voisin kokata siitä jotain tänne blogiinkin.
Nyhtöherne on nimensä mukaan herneproteiinipohjainen, gluteeniton, vegaaninen ja laktoositon kasvisvalmiste. Rakenteen puolesta nyhtöherne on mielestäni lähempänä lihaa (kanaa tarkemmin sanottuna) kuin muut kasviproteiinivalmisteet. Hyvän purutuntuman lisäksi nyhtöherneessä on kanaisa maku.
Tällä hetkellä nyhtöhernettä on saatavilla K-Citymarketeissa ja K-Supermarketeissa, hintaan 6,49€pkt. Nyhtöherne myydään pakasteena, kuten myös Quorn. Pakastepalat ovat irtonaisia, joten koko pussia ei ole pakko käyttää heti. Tuote tulee Itävallasta, mutta omasta mielestäni se on rakenteensa ja makunsa puolesta jopa vähän parempaa kuin kotimaiset vastineensa mutta hiukan hintavempi. Toisaalta nyhtöherneen haaste voi olla se, että sitä on saatavilla vain pakasteena.
Nyhtöhernepaistos
Tarvitset:
1 pieni kesäkurpitsa
4 vihreää parsaa
1ps nyhtöhernettä
öljyä paistamiseen
suolaa
Valmista näin:
Liekkaa kesäkurpitsoista sisus pois ja leikkaa parin sentin paloiksi. Leikkaa parsan kannasta 2-4cm pala ja leikkaa nekin parin sentin paloiksi.
Kuumenna öljy pannussa ja paistele parsoihin ja kesäkurpitsoihin hyvä väri ja lisää joukkoon nyhtöherne. Pyörittele hetki kuumalla pannulla ja lisää ripaus suolaa.
Nauti punasikurisalaatin kera.
Punasikurisalaatti
Tarvitset:
1/2 pientä punasikuria
3-4 vartta tilliä
2-3rkl sitruunavinegrettiä
Valmista näin:
Leikkaa pieneksi tilli ja sikuri. Sekoita kulhossa vinegretti salaatin joukkoon ja annostele nyhtöherneen seurana.
Nyhtöherne kuulostaa mielenkiintoiselta. Täytyypä tsekata, joko sitä löytyy omasta kaupasta. Kestääkö tuotteen sulaminen kauan?
Morjesta viikonloppukokki,
Ainakin ite otin suoraan pussista pannulle, ne oli ihan irtonaisia vaikka pakastettua onkin.
Pari minuuttia kuumalla pannulla niin lämmintä oli se kokonaisuus 🙂