Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Nopeaa arkiruokaa | Kesäinen cashew spagetti

kasvispasta

Oman kasvimaan sato tai kaupasta ostetut kesävihannekset sopivat hyvin arkiseen kasvispastaan. Pasta, tai tässä tapauksessa spagetti, on minulle se kiirepäivien ja nälkäkiukkuhetkien helppo arkiruoka, jonka pyöräytän muutamassa minuutissa. Kasvispasta saattaa kuulostaa siltä, että nyt ei nälkä lähde, mutta suosittelen kokeilemaan – cahsew pähkinät tuovat tähän ateriaan energiaa niin, ettei jauhelihakastiketta jää kaipaamaan.

Pasta tarvitsee seurakseen aina kastikkeen tai jonkin muun nestepitoisen lisukkeen, ettei se pääse kuivumaan. Tämän kertaisessa kasvisspagetissa ei ole varsinaista kastiketta, mutta kasviksista irtoavan nesteen lisäksi käytän myös pastan keitinvettä annoksessa.

Makuja pitää myös olla runsaasti, koska itse pasta on yleensä aika mautonta. Suola pastan keitinvedessä tekee pastasta maukkaamman. Laadukkaissa vihanneksissa on jo itsessään paljon makuja, ja varsinkin näin kesäaikaan, niitä kannattaa hyödyntää runsaasti.

Näin yksinkertaisessa pastassa oliiviöljyllä on merkitystä. Käytä tässä omaan makuusi sopivaa laadukasta oliiviöljyä – kannattaa vilkaista myös kirjoittamani juttu aiheesta.

Foodin

Foodin

Cashew-spagetti puutarhan antimista

Tarvitset:
200g spagettia
1 pieni kesäkurpitsa
2 naattiporkkanaa (leikkaa naatit pieneksi ja lisää lopussa joukkoon)
2 kevätsipulia
150g cashew pähkinöitä (esim. Foodin)
3-4rkl oliiviöljyä
tuoretta timjamia, suolaa sekä sitruunan mehua tai vaaleaa balsamicoa

Valmista näin:
Laita kattilaan runsaasti vettä kiehumaan spagettia varten. Leikkaa odotellessa vihannekset pieneksi.

Lisää kiehuvan veden joukkoon suola ja spagetti, laita muistutus esimerkiksi puhelimeen, ettei pasta mene ylikypsäksi. Itse keitän pastoja yleensä vähän vähemmän aikaa, kuin paketin ohje sanoo, jottei tule ylikypsää.

Paahda kuivalla pannulla ensin cashew pähkinöitä. Laita sitten pannulle oliiviöljyä ja paistele vihanneksia hetki. Kun spagetti on vihdoin sopivan kypsää, siivilöi ja lisää pannulle. Voit heittää hiukan pastan keitinvettä mukaan, ettei pasta pääse kuivumaan. Mausta spagetti vielä timjamilla ja haluamallasi hapolla, esim. sitruunan mehulla. Minulta löytyy pöydästä pippurimylly ja lisään sen vasta pöydässä tämän kaltaiseen annokseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?