Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

mutakakku – Mokkapalan mutaatio?

Suklaa kuuluu vakio herkkuihini ja leivon noin kerran kuukaudessa jotain suklaisaa. Mokkapalat sai alkunsa kuulemma ruotsista, ja ne olivat 40 luvulla kaupan koekeittiön luomus. Mutakakku vastikään on myös ruotsalainen luomus 70 luvulta ja se on alkujaan muistuttanut amerikkalaista brownieta. Jos pohdin konkreettisia eroja mokkapalan ja mutakakun välillä, on ainesosa suhteet selkein ero, myös se että mokkapaloissa ainesosia vaahdotetaan ja mutakakussa ei, samoin kuin se että mutakakkuun ei tule kuorrutetta.

Jälleen muutamaa reseptiä katselleena päättelen että tämän voisi tehdä niin simppeliksi kuin vain mahdollista, jotta te siellä kotikeittiöissä voitte replikoida lopputuloksen helposti. Yksi yhdistävä tekijä on myös mutakakun ja mokkapalan välillä, kumpaakaan ei ole alunperin tullut suklaata, ollen yleisesti edullinen leipomus niinä aikoina kun suklaa on huomattavasti hintavampaa. Voisiko tänäpäivänä laittaa mutakakkuun suklaata? ehdottomasti mutta tämän kertaisessa kokkailussa säästän sen koristeluun. Näin pääsee suklaan ja kakun parhaat puolet esille.

Mutakakku (gladkaaka)

2dl vehnäjauho
1dl kaakao
2dl sokeria
2 kananmunaa
150g voita
1,5tl leivinjauhe
1,5tl vaniljasokeri
1/2tl suolaa

Sulata ensin voi ja anna sen jäähtyä hetki. Kaada kulhoon voi ja lisää siihen sokeri. Sekoita tasaiseksi ja lisää sitten kananmunat. Lisää siivilän läpi vehnäjauho, kaakao, vanilja, suola ja leivinajauhe. Sekoita mahdollisimman vähän saadaksesi aineet sekaisin. Vuoraa leivinpaperilla irtopohjainen kakkuvuoka ja voit kevyesti voidella rasvalla vuuan sisäreunat. Kaada taikina vuokaan ja paista 200 asteessa n. 12 minuuttia. Minun kakku vuokani oli aika iso joten tuli laakea lopputulos mutta voit tehdä saman myös pienempään vuokaan jolloin saat korkeamman lopputuloksen.

Nosta uunista ja anna jäätyä. Avaa sitten reunus ja leikkaa tarjoiltavaksi.
Tämä mutakakku sai lisäkkeiksi kreikkalaista jogurttia ja maitosuklaata.
Hyvää muuten oli.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?