Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Kuinka vihannesspagetti syntyy nopeasti?

Vihannesraastimia ja mandoliineja on ollut aikojen alusta asti olemassa ja lisää vihannesten käsittelyä helpottavia tuotteita tupsahtelee markkinoille tasaiseen tahtiin. Kaikista pilkkureista ja silppureista en voi sanoa olevan hirveästi hyötyä, ainakaan omassa käytössäni. Sain kuitenkin Eiringiltä yhden todella mielenkiintoisen spiraaliraastimen, jolla homma nopeutui huomattavasti.

Tämä hassun näköinen palikka muistuttaa kynänteroitinta ja se tekee vihanneksesta pitkää spagettia. Kokoja on kahdenlaisia, eli iso ja pieni. Raastimen pito on vakaa, se ei irtoa helposti kädestä ja mikä parasta, raastin on todella kestävää sorttia. Raastamistekniikka vaatii pientä harjaantumista, mutta aika pian siihen tottuu ja spagettia syntyy iso kasa nopsasti. Aiemmin minulla oli vihannesspagetin valmistusta varten parsankuorimaveitsi, jossa oli lisänä julienne-terä, mutta tällainen raastin ei kestä kovempaa käyttöä. Tavallisella parsankuorimaveitsellä saa esimerkiksi porkkanasta ja kesäkurpitsasta leveää nauhaa, mikä on myös aika hauskan näköistä.

Kokeilin raastaa Microplane-spiraaliraastimella kurkkua, kesäkurpitsaa ja porkkanaa. Lopputuloksena syntyi nauhamaista vihannesspagettia. Raastamisen jälkeen vihannesspagetti on hyvä maustaa, esimerkiksi simppelisti suolalla ja sokerilla tai villimmin eri mausteilla. Vihannesspagetti sopii myös gluteenittomaksi pastavaihtoehdoksi eikä vaadi kummempaa työtä.

microplane1

microplane2

Porkkanaspagetti

Tarvitset:
2 porkkanaa
1rkl omenaviinietikkaa
2rkl oliivilöljyä
kourallinen tuoretta tilliä
ripaus suolaa

Valmista näin:
Leikkaa porkkana ohueksi spagetiksi spiraalileikkurilla. Mausta spagetti etikalla, öljyllä, suolalla ja tililliä.
Asettele tarjolle ja nauti. Tällä lisäkkeellä voit koristella esimerkiksi paistetun kalan.

vihannesspagetti

0 vastausta

  1. No niin, meillähän löytyy keittiöistä samoja välineitä, perunapesijästä spiraaliraastimeen, hauska yhteensattuma. Hiukan erilainen on mun spiralizer, mutta toimii hyvin ja niin näyttää tuo sinunkin toimivan :). Mukavaa kesäistä keskiviikkoa !

    1. Moikka Sari,
      5% kokkailioista omistaa 95% erillaisista keittiöhärpäkkeistä. Tämä oli aikalailla päästä heitto mutta aika moni voi ehkä yhtyä ajatukseen 🙂
      Hyvää viikonjatkoa 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?