Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Mausteiset kurpitsapihvit | helppoa vegeruokaa

Kaupallinen yhteistyö: Sevan

mausteiset kurpitsapihvit

[left]

Vastikään valmistin padassa kokonaista kukkakaalia ja siitä tuli suorastaan hitti lukijamääriä katsellessani. Tästä voin siis kai päätellä, että yksinkertaiset ja maukkaat reseptit on ne, joilla mennään. Kukkakaalista poiketen, tällä kertaa kokataan myskikurpitsaa uunissa. Kuulostaa ehkä jonkun korvaan aika tavalliselta, mutta kun tähän lisätään seitsenmauste ja tummia siemeniä, tulee kurpitsasta jo ihan eri makuista kuin tavallisesti.

Kesällä kaipaan ruokiin paljon vähemmän mausteita kuin muuten. Pelkkä suola ja pippuri usein riittävät raikkaan ruoan maustajiksi. Sen sijaan, mitä syksyisemmäksi säät muuttuvat, sitä enemmän ja tuhdimpia mausteita alan ruokiin kaivata. Seitsenmauste tai seitsemän mauste on maustesekoitus, jota käytetään erityisesti Lähi-Idän maissa. Mausteseos sisältää maustepippuria, mustapippuria, kanelia, inkivääriä, muskottipähkinää, veikselinkirsikkaa sekä mausteneilikkaa. Mausteseoksen tuoksu voi muistuttaa lievästi joulusta (neilikan syytä), mutta sen voimakkaat maut sopivat erityisen hyvin lihalle, tuhteihin pataruokiin – ja miksei myös paahteisiin kurpitsapihveihin.

Myskikurpitsa pihvin mallisiksi kiekoiksi, mausteet pintaan ja viimeistelyyn tahinia. Ei sen kummempia tällä kertaa. Joskus tosiaan vähemmän on enemmän.

[/left]

[right]

kurpitsa mauste

[/right]

Paahdetut kurpitsapihvit

Tarvitset:
1 myskikurpitsa
2 rkl Sevan seitsenmaustetta*
2 rkl unikonsiemeniä
2 rkl oliiviöljyä

Valmista näin:
Kuori kurpitsa ja leikkaa se kiekon mallisiksi viipaleiksi. Asettele uunipellille ja levitä pintaan tasaisesti maustesekoitusta ja siemeniä. Paahda kurpitsapihvejä 200 asteessa uunin yläosassa, kunnes pinnassa on kaunis väri. Nosta uunista ja anna jäähtyä hetki, asettele sitten tarjolle. Viimeistele kokonaisuus muutamalla lusikallisella tahinia.

*Tuote saatu blogiyhteistyössä Sevanilta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?