Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Maukas mangoldi

Näin helmikuussa harvemmin löytää hyvää lehtivihreää, mutta kauppareissulla tuli yllätäen vastaan muutama suuri mangoldin lehti. Mangoldissa kaikki on siis syötävää, lehti ja varsi. Varsi on hiukan kovempi, mutta kunnolla kypsennettynä maistuu oikein hyvältä. Lehteä voi puolestaan käyttää aivan pinaatin tapaan.

Kokeilin vaihteeksi jotain erilaista ja valmistin mangoldin lehdistä riisillä täytettyjä meheviä kääröjä. Mangoldin varren leikkasin papukastikkeen joukkoon.

arkiruokaa_01022016_2

Mangoldikääryleet

2dl pitkäjyväistä riisiä
4,5dl vettä tai lientä
1tl kutakin: anista, fenkolin siemeniä, suolaa ja tuoretta inkivääriä.
4 suurta mangoldin lehteä
pinnalle hunajaa, seesaminsiemeniä ja seesamöljyä

Keitä riisiä n. 10 minuuttia mausteiden ja raastetun inkiväärin kanssa kunnes se on lähes kypsää. Sekoita, jotta riisi hiukan tahmaantuu.

Huuhtele mangoldin lehdet ja levitä uunipellille. Lisää lehden keskelle riisiä ja sulje lehti siten että saumat jäävät pelttiä vasten, jotta rulla ei aukea kypsennyksen aikana.

Viimeistele mangoldin lehdet seesaminsiemenillä sekä tipalla hunajaa ja seesamöljyä. Paista uunissa 180 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes lehti on hiukan rapea.

arkiruokaa_01022016_1

Tarjoile mangoldikääryleet vaikkapa kirpeän korianterichimichurrin ja papukastikkeen kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?