Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Marjaviineri | kahvipöydän pelastaja

Joskus tulee tilanteita, kun pitäisi keksiä nopeasti jotain hyvää makeaa kahvipöytään. Leivoinkin tässä taannoin maukkaan marjaviinerin, jonka tekemiseen ei kauan aikaa tuhraantunut.

Kun leivotaan nopeasti, on kaikki keinot sallittuja, tietenkin siinä määrin, että lopputulos on hyvää ja maukasta. Vaikka ei voitaikinan tekeminen tai hillonkaan keittäminen vie hirveästi aikaa, karsiutuu leivottaessa tiskiä ja työmäärää pois,kun hyödyntää kaupan valmiita hilloja ja taikinoita.

Tähän viineriin tuli mustikkahillon lisäksi pakastettuja marjoja ja marmeladimakeisia. Näin viineriin tuli hyvä, monipuolinen maku. Samaisen viinerin voisi toteuttaa vuodenaikaan sopivasti myös luumuhillolla tai -marmeladilla.

Olen oppinut tykkäämään hilloista tekemällä niitä itse omasta marjasadosta. Paahdettu leipä tai puuro hillon kera on arjen luksusta. Hillo on myös pelastanut monet juhlat, joissa vieraille on pitänyt keksiä jokin helppo ja hyvä jälkiruoka. Kaupan hilloista monet ovat liian makeita omaan makuuni, mutta on muutamista olen tykännyt ja yksi niistä on Vavesaaren tilan hillot. Esimerkiksi tämä mustikkahillo maistuu kunnolla mustikalle, ei pelkälle sokerille, kuten edullisemmat vastineet. Jos hilloa tarjotaan aikuisempaan makuun, laita sekaan loraus viinaa, eikä hillon kanssa tarvita muuta kuin laadukasta vaniljajäätelöä. Terästetty hillo toimii myös juustojen ja keksien lisänä.

marjaviineri

[left]

Marjaviineri

Tarvitset:
1 pkt voitaikinaa
50 g Vavesaaren mustikkahilloa*
1 kourallinen pakastemarjoja (mustikka, herukka, karvinainen, kaikki käy)
4 Vavesaaren puolukka-marmeladimakeista*

muutama manteli
1 kananmuna

Valmista näin:
Kaulitse voitaikina ohueksi pitkäksi levyksi. Levitä keskelle hilloa, ripottele marjoja ja revi murusiksi marmeladia päälle.

Tee viiltoja taikinan reunoille ja nostele reunat vuorotellen keskelle, jotta syntyy kaunis ristikkokuvio.

Riko muna lasiin, sekoita ja voitele viinerit sillä. Leikkaa mantelit rouheaksi muruksi ja ripottele viinerin pinnalle.

Paista marjaviineriä uunissa 180 asteessa 20-25 minuuttia kunnes se on pinnalta kauniin kullanruskea.

Katso myös videolta, kuinka valmistan viinerit.

Jos mietit jouluna vietäväksi laadukasta hilloa, on Vavesaaren hillot ja marmelaadit loistava vaihtoehto.

*Tuotteet saatu blogin kautta

[/left]

[right]

Marjaviineri

[/right]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?