Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Satokautta hyödyntämässä | Mangopavlova

Mango on yksi lempihedelmistäni. Sesonkiaikaan, eli juuri nyt, mangoa tulee syötyä useinkin, mutta muuten ne voivat olla kirpaisevan kalliita.

Pehmeän makea mango on todella monikäyttöinen hedelmä. Itse pidän siitä aamupalapuuron päällisenä, jugurtin kanssa sellaisenaan tai jälkiruoassa. Olin aiemmin tehnyt ison satsin marenkeja, jotka halusin jotenkin hyödyntää, joten sain idean tehdä mangopavlovaa.

Pavlova on nimetty balettitanssija Anna Pavlovan mukaan ja se juontaa juurensa 1920-luvun Australiaan tai Uuteen-Seelantiin. Pavlovassa rapean marenkikuoren sisus on vaahtokarkkimaisen pehmeä, ja perinteisesti se koristellaan vaahdotetulla kermalla, kiiwillä, persikalla ja passionhedelmällä.

Tällä kertaa tein kuitenkin omanlaisen versioni klassikosta ja käytin reseptissä aineksia, joita löytyi kaapista jo ennestään. Kermaa kun ei ollut, niin päätin valmistaa vaniljakastikkeen tavoin paksua ja kuohkeaa tähtianiskastiketta.

mangopavlova3

Tähtianiskastike

Tarvitset:
3 keltuaista
3dl täysmaitoa
0,6dl sokeria
1/2 jauhettua tähtianista tai 1 kokonainen tähtianis
1/4tl maissitärkkelystä

Valmista näin:
Vaahdota keltuaiset ja sokeri kattilassa. Kiehauta toisessa kattilassa maito, tähtianis, maissitärkkelys. Kaada maito samalla jatkuvasti sekoittaen muna-sokerivaahdon joukkoon. Kypsennä koko massaa matalalla lämmöllä jatkuvasti sekoittaen, kunnes se selvästi sakenee ja vaahto pinnasta laskeutuu.

Anna kastikkeen jäähtyä edelleen sekoittaen ja kaada sitten jäähtyneenä suljettavaan astiaan. Huolellinen sekoittaminen valmistuksen aikana tekee kastikkeesta kuohkeaa ja ilmavaa.  Ennen tarjoilua voit noukkia tähtianiksen pois kastikkeesta, mikäli käytit kokonaista.

Kun kastike on valmista ja jäähtynyt, on aika koota mangopavlova. Kuori mango, leikkaa se lohkoiksi ja tee muutama viilto, jotta saat lohkoista viuhkamaisia. Asettele pieneen tarjoilukuppiin mangoviuhkat, marengit ja kaada päälle hyvin jäätynyttä tähtianiskastiketta. Tarjoile mahdollisimman pian, ettei marenki vety.

mangopavlova1

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?