Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Mangoa ja rommia

Välillä löydän itseni kokaamasta jälkiruokaa iltamyöhään vain, koska makeanhammasta kolottaa. Tällä kertaa laitoin palamaan mangoa viipaleina rommissa ja sitten kiehautin rommin kokoon vaniljan ja mangon kera. Tämä kokonaisuus sai nyrkillisen kreikkalaista jogurttia seurakseen, jotta makujen kirjo olisi harmoniassa. Tähän päälle tietenkin pieni makeutus kreikkalaisen timjamihunajan muodossa.

Miksi rommia mangon seuraksi? Ruoanvalmistuksessa väkevät alkoholit tuovat särmää muuten pehmeisiin makuihin. Jos laittaisin mangon vaniljaiseen sokeriliemeen, olisi makumaailma liian ennalta arvattavissa. Vanilja on yksi ikisuosikeistani, mutta sen verran kallista, että sitä kannattaa käyttää säästeliäästi. Vaniljatanko kannattaa aina säästää kokkailun jälkeen, nimittäin hyvin puhdistettuna sen voi upottaa vaikkapa sokeripakettiin pariksi viikoksi, jonka jälkeen voit tehdä siitä sokerin kera vaniljasokeria.

Tämä herkku taltutti makean kaipuun hetkessä! Kaiken lisäksi eksoottiset hedelmät alkavat olla sesongissa, jolloin mangoakin saattaa olla hyvissä tarjouksissa.

mangoa

Mangoa pannulla

Tarvitset:
1 mango ohuelti viipaloituna
2-3 rkl rommia (käytin diplomatico rommia)
1/2 vaniljatankoa
tarjoiluun kreikkalaista jogurttia ja timjamihunajaa.

Valmista näin:
Kuumenna pannu ja laita mango sekä vaniljatanko pannulle paistumaan. Lisää rommi ja sytytä, jos se on mahdollista (varo liesituuletinta)
Anna rommin kiehua hieman kokoon välillä sekoittaen. Näin saat vaniljankin tarttumaan mangon pintaan.
Olisi hyvä että mango jäähtyy ennen tarjoilua ettei jogurtti mene ihan nesteeksi. Tarjoiluun suosittelen kreikalaista jogurttia ja timjamihunajaa.

Katso toki video tästä kokkailusta!

mangoa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?