Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Los Pollos | Yllättävä ravintola ostoskeskuksessa

Blogia pitävänä kokkina löydän itseni usein sellaisistakin ravintoloista, joissa en todennäköisesti muuten olisi tullut käyneeksi. Olin työtapaamisessa Tampereella ja samassa yhteydessä kävin kokeilemassa Tampereen Koskikeskuksessa sijaitsevan ravintola Los Pollosin.  Kokemukseni monista ostoskeskusten ravintoloista eivät ole olleet niin positiivisia, mutta olin kuullut tästä kanaruokiin erikoistuneesta ravintolasta paljon kehuja.

Los Pollos
Sijainti: Koskikeskus, Tampere
Hinta: lounas 10-13 € ja à la carte 15-22,9 €

Saavuin paikalle sopivasti lounasaikaan ja päätin kokeilla kanataskua. Menin istumaan ja katselin kun avokeittiössä vähitellen ruoka valmistui. Taskun kuori oli rieskaa ja sen sisällä oli grillattua kanaa ja herkkusieni kastiketta. Annoskoko oli valehtematta duunarikokoa, eli täältä ei lähdetä nälkäsenä. Kana oli itseasiassa todella mehukas ja siinä oli hyvin makuakin.

Paikalle saapuu itse ravintoloitsia Toni Leskinen, jonka kanssa ehdin vaihtaa muutaman sanan. Leskinen on tunnettu mm. ravintola Saludista ja hän kuuluu myös rotisseureihin. Espanjalainen ruoka on Leskisellä aikalailla hyppysissä, mikä näkyy myös monissa ravintolan annoksissa.

Sain maistella myös muitakin listan tuotteita. Pöytään tuotiin talossa tehdyt ranskanperunat tai espanjalaisittain patatas bravas, sitten tuli kanaburgeri ja lopuksi kanamakkaraakin. Yllätyin kuullessani, että perunat leikataan ja valmistetaan alusta loppuun ravintolassa, samoin kuin melkein kaikki ruokalistalla. Ruoan laadun kannalta se on mielestäni hyvä merkki. Kaikki ravintolassa käytetty kana on Naapurin Maalaiskanaa, joka on itselleni työn puolesta tuttu ja hyväksi havaittu tuote, ja vieläpä GMO-vapaa.

Patatas bravas oli todella perunanmakuista ja sen seurassa olleet kastikkeet kruunasivat kombon. Kanaburgeri oli paitsi hyvän näköinen, myös maukas. Seuraavaksi ihmettelin kanamakkaraa, joka on aika eksklusiivinen tuote. Kyseessä on ravintolan omalla ohjeella tehty makkara, jota he myyvät myös asiakkaille mukaan. Makkarassa oli makuuni tarpeeksi rasvaa ja sen rakenne muistutti hiukan vastapaistettua raaka-makkaraa. Tampereella ollessa, kannattaa käydä tämä paikka vilkaisemassa.

Kehitettävää

Listalla olisi voinut olla yksi rohkea annos (esim paistettua kanannahkaa, moderni kievinkana tai vaikka rieska-kanaburrito)
Ulkoapäin ravintola ei näyttänyt mitenkään erityiseltä, vaan varsin tavalliselta ostoskeskusravintolalta.

Kehuttavaa

Ruoka oli kaikkea muuta kuin tavallista, kana oli mehukasta ja makua oli rutkasti.
Annoskoko oli todella runsas.
Selkeästi keskitetty konsepti ilman turhia lisiä.
Kanavitriini oli asiakkaiden nähtävissä ja paistetut kanat olivat siellä oikein siististi.
toivottavasti tulevaisuuden ostoskeskusruokaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?