Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Litsi päätyi aamupuuroon

Tänään aamupuuroa piristi meidän keittiössä harvinaisempi hedelmä – litsi. Makea pikkuhedelmä sopi mainiosti puuron sekaan perinteisen omenan ja banaanin rinnalle.

arkiruokaa_30122015

Seuraava kommentti taitaakin olla, että ”eihän tuo mikään puuro ole!” Niinpä, se perinteinen kaurapuuro on meillä myös harvinainen näky. Sen sijaan teen lähes joka aamulle tuorepuuron. Tuorepuurojen respetejä on netti pullollaan, ja niiden maku ja ulkonäkö vaihtelee ihan tekijän mukaan. Yksi tuorepuuron parhaista ominaisuuksista onkin se, että sitä voi varioida loputtomasti ja sekaan voi heittää melkein mitä vain.

Usein käytän tuorepuuroissa maitotuotteiden sijaan nesteenä tuorepuristettua mehua tai teetä. Ne tuovat kivaa vaihtelua ja makua puuroihin. Kuvan tuorepuuro ei ollut sieltä kuvauksellisimmasta päästä, mutta maku oli kyllä sitäkin parempi. Suosittelen kokeilemaan!

Kaakaotuorepuuro (2:lle)

4 dl pakuriteetä (vihreä tai musta teekin käy)
1 appelsiinin kuori raastettuna ja mehu
3 dl kaurahiutaleita (tai muita hiutaleita)
2 rkl kaakaojauhetta
Banaania, omenaa ja päärynää kuutioina
Cashew- ja saksanpähkinöitä sekä auringonkukan- ja seesaminsiemeniä

Laita kaikki aineet edellisenä iltana purkkiin tai valmiiksi lautasille ja sekoita. Anna tekeytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mieluiten yön yli. Aamulla viipaloi pinnalle esimerkiksi tuoreita litsejä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?