Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Linssipaistos | helppo arkiruoka

Linssit tuovat helppoa ja hyvää täytettä ateriaan kuin ateriaan. Ne ovat itsessään kuitenkin aika mauttomia, joten maustamisessa ei kannata nuukailla. Linssien mausteena toimii hyvin myös hiivatahna Marmite, joka tuo linsseihin suolaisuutta ja syventää makua.

Linssit eivät ole kamalan värikkäitä, joten tämä annos sai seurakseen pinaattia ja keltajuurta. Vihanneksiin saa lyhyellä ryöppäämisellä hyvän rakenteen ja maun. Ryöpätyt vihannekset on kuitenkin ehdottoman tärkeä jäähdyttää mahdollisimman nopeasti, jotta niiden väri ja maku säilyy.

Tämä luottoreseptini on vegaaninen ja gluteeniton. Hyödynnän reseptissä tuoretta valkosipulia, koska se on huomattavasti lempeämmän makuista kuin tavanomainen kuivattu valkosipuli. Timjami toimii loistavasti valkosipulin kanssa tuoden eurooppalaista tai välimerellistä vivahdetta makuihin.

sipulileipa2

linssipaistos1

Linssipaistos

Tarvitset:
3dl kypsiä linssejä
1/2 tuoretta valkosipulia
kourallinen tuoretta timjamia
2-3rkl oliiviöljyä
1rkl Marmite-tahnaa

Valmista näin:
Kuumenna liedellä pinnoittamaton pannu tai pieni kattila. Lisää pannulle kaikki muut ainekset paitsi Marmite-tahna. Paistele kunnes kokonaisuus on lämmintä, lisää Marmite ja nosta lämmöltä. Sekoita hyvin ja tarkista maku.

Käytin reseptissä vihreitä linssejä joita keitin instavideossani jonkin aikaa sitten.

linssipaistos3

Pinaattia helposti

Tarvitset:
10 isoa pinaatin lehteä varsineen
1rkl suolaa
1rkl sokeria
1l vettä

Valmista näin:
Kuumenna isossa kattilassa kiehuvaksi vesi, sokeri ja suola. Lisää pinaatti ja ryöppää 20 sekunttia. Jäähdytä sitten pinaatti mahdollisimman nopeasti jääkylmällä vedellä ja kuivaa. Voit ennen tarjoilua paistaa pinaattia vielä öljyssä tai tarjota semmoisenaan.

Keltajuurta helposti

Tarvitset:
3 keltajuurta
1l vettä
1rkl suolaa
1rkl pähkinäöljyä (esimerkiksi manteli- tai saksanpähkinäöljyä)

Valmista näin:
Viipaloi keltajuuri ohuelti. Keitä kattilassa vesi ja lisää joukkoon keltajuuriviipaleet ja suola. Keitä noin kaksi minuuttia tai kunnes keltajuuret ovat narskuvan kypsiä. Siivilöi keltajuuret ja viimeistele tipalla oliiviöljyä.

Keltajuurista saa myös aika helposti sipsejä, katso vaikka instavideoni jossa teen vastaavia raitajuuresta.

linssipaistos4

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?