Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Limppuvanukas | Jälkiruoka aikuiseen makuun

Limppuvanukas

Saan vaikutteita ja ideoita ruoanlaittoon vähän joka puolelta. Nyt päähän alkoi tupsahdella ajatuksia samalla kun lueskelin Ruoka Kalevalaa. Tässä loistavassa kirjassa on kootusti ruoan historiaan ja perinteisiin vaikuttaneita asioita ja yhdessä kohdassa mainittiin, että pullaa syötiin joskus jopa aamupalaksi.

Pullaa en ehkä itse jaksaisi syödä aamulla, mutta sen sijaan ideoin jälkiruokana perinteisesti tunnetusta pullavanukkaasta vähän erilaisen version. Nimittäin pullan sijaan laitoinkin vanukkaaseen Maalahden limppua. Makea limppu sopii itseasiassa jälkiruokaan todella hyvin. Potkua tämä silti kaipaa ja kun käteeni osui kaapista pullo Diplomatico rommia, päätin laittaa leipomukset ihan villiksi. Yksi huikka kokille ja sitten hommiin!

Limppua, kermaa, liivatetta, vaniljaa ja rommia. Eli niin sanottu limppuvanukas, josta ei makua puutu. Erilaisia leipävanukkaita syödään kyllä eri puolilla maailmaa, useimmiten niissä käytetään kuitenkin vähän kuivahtaneita vaaleita leipiä. Varsinaisesti tämän reseptin limppuvanukas ei ole ”vanukas”, sillä tästä puuttuu keltuainen.

Rommivanukas

Limppuvanukas

[left]

Limppuvanukas

Tarvitset:
3 viipaletta Maalahdenlimppua*
4 rkl rommia (Diplomatico Mantuano*)
3 dl kermaa
1 liivatelehti
100 g valkosuklaata
1 tl vaniljaa (siemeniä tai siirappia)

Valmista näin:
Murskaa valkosuklaa ja laita murska kulhoon.

Laita liivate likoamaan veteen ja kiehauta sillä välin kattilassa kerma. Kaada kuuma kerma suklaamurskan päälle ja lisää joukkoon liivate sekä vanilja. Anna seistä kaksi minuuttia ja sekoita tasaiseksi.

Kuutioi limppuviipaleet ja jaa ne neljään pieneen purkkiin. Laita jokaiseen purkkiin lusikallinen rommia ja anna sen imeytyä limppukuutioihin. Jaa kermaseos jokaiseen purkkiin tasaisesti ja nosta kylmään vähintään viideksi tunniksi jotta liivate ehtii vaikuttaa

Koristele vanukkaat ennen tarjoilua esimerkiksi puolukoilla, jotka tuovat jälkiruokaan mukavasti happoa.

Tämän jälkiruoan valmistuksesta löytyy myös video!

*Tuotteet saatu blogin kautta

[/left]

[right] Limppuvanukas

[/right]

Rommi yhdistettynä limppuun ja kermaan oli kyllä jotain uskomatonta. Tästä reseptistä syntyi neljä pientä jälkiruokapurkkia. Makumaailman puolesta tämä jälkkäri sopisi hyvin myös joulupöytään (vain aikuisille tosin).

Rommivanukas

0 vastausta

    1. Sain liivatteen hyytymään 5 tunnissa mutta yönyli on varmin tapa 🙂
      Hyvä kun huomautit, korjasin sen reseptiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?