Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Limppukinkku | Tämän joulun hitti?

Joulukuun ensimmäinen ja aika laittaa jakoon ensimmäinen jouluisa resepti tälle vuodelle. Kinkku on suomalaisen joulupöydän kunkku, sehän on selvä. Kinkun sijaan kannattaa kuitenkin kokeilla vaihteeksi possun kasleria tai niskaa. Mureus ja mehukkuus ovat tällöin taatut, eikä jouluisesta maustakaan tarvitse tinkiä kun hunnuttaa paistin perinteisin mauin.

Klassisesti joulukinkku hunnutetaan sinapilla ja korppujauhoilla ja koristellaan neilikoilla. Hauskaa vaihtelua kinkun makuihin kuitenkin saa vaihtamalla korppujauhot toiseen joulupöydän klassikkoon – limppuun. Limppuja on monenlaisia, mutta oma suosikkini on monissa ravintoloissakin käytetty Maalahden Limppu. Kun suunnittelin blogia varten jouluisia reseptejä, oli selvää, että Maalahden Limppu tulisi olemaan niissä jossakin roolissa. Siksi pyysinkin Maalahden Limppua mukaan yhteistyöhön tämän reseptin osalta ja ilokseni he siihen suostuivat.

Kypsensin Familian Iberico-possua ja tein siihen kuorrutteen sinapista ja limppumurusta. Lopputuloksessa oli suu tuntumaa, makua ja mausteisuutta sekä tietysti sitä kaivattua jouluisaa luonnetta.

limppukinkku

[left]

Limppukinkku

Tarvitset:
700 g pala kypsää porsasta (kinkkua, niskaa tai filettä)
3 rkl sinappia (Dijon tai muu vahva sinappi)
5 viipaletta Maalahden Limppua*
1/2 tl jauhettua neilikkaa

Valmista näin:
Sivele lihan pintaan sinappia. Aja tehosekoittimessa limppuviipaleet ja neilikka muruksi. Ripottele limppumuru sinappihunnun päälle ja painele kiinni.

Paahda kinkkua uunissa 180-200 asteessa 5-15 minuuttia tai kunnes pinta on hiukan paahtunut. Tällä kertaa käytin perinteisen kinkun sijaan Iberico-possun niskaa, josta tuli ihan todella mureaa ja maukasta.

Seurana löytyi kevyesti paahdettuna sipulia ja porkkanaa ja hiukan timjamia.

Vilkaise myös limppukinkun valmistuksesta video.

*Tuote saatu blogin kautta

[/left]

[right]

limppukinkku

[/right]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?