Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Paahdettu kurpitsa | Potkua rub-mausteseoksesta

paahdettu kurpitsa

On raaka-aineita, joista tulee rutiininomaisesti tehtyä samoja juttuja. Kurpitsa on minulle aika usein salaatti- tai keittoaines, mutta vaihtelun vuoksi teinkin siitä ruokaisan lisäkkeen. Rub-mausteseokset mielletään usein liharuokien maustajina, mutta mikä estää käyttämästä rubia myös kasvislisäkkeessä? Sain yhteistyökuvioista Poppamieheltä mausteita ja kastikkeita, joista kuivamauste rubia keksin käyttää paahdettujen kurpitsojen mausteena.

Kurpitsan rakenne on hiukan silmää vaativa asia, nimittäin jos kurpitsassa on liikaa kosteutta, paahtaessa höyry saa kurpitsat menemään mössöksi. Poppamiehen rub-mauste on sen sijaan kuivaa tavaraa, mikä tässä kokeilussa osoittautui todella passeliksi valinnaksi. Kurpitsat saivat hiukan suutuntumaa ja makukin oli tiivistynyt rubista johtuen paremmaksi. Tottakai rubin voi valmistaa itsekin oman maun mukaan, mutta helpommalla pääsee, jos käyttää jo valmiiksi mietittyä tuotetta.

Makujen tasapaino on tärkeää

Mausteiselle kombolle halusin vastapainoksi jotain raikkaan hapanta. Samoiselta firmalta, Poppamieheltä, tuli muutama purkki Majonen-nimistä vegaanista majoneesia. Jos ei ole aikaa tehdä vegemajoa alusta asti itse, on tämä hyvä ja maukas vaihtoehto. Raikas soosi syntyy yksinkertaisesti yhdistämällä Majoseen tuoretta raastettua piparjuurta. Maku on niin raikas, että kyyneleet melkein valuivat. Valkosipuli Majosessa  on 11 % tuoretta valkosipulia, joka myös tuo oman säväyksensä.

Mausteiset kurpitsat ja piparjuuri-vegemajo sopivat hyvin snacksiksi tai osaksi isompaa ateriaa. Kurpitsoissa säilyy hyvin maku seuraavaankin päivään, minkä huomasin ottaessani ylijääneet kurpitsat työevääksi. Ei hullumpaa, vaikka itse sanonkin!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Rubattu paahdettu kurpitsa

Tarvitset:
1/4 suuresta kuoritusta talvikurpitsasta
3 rkl Poppamiehen Burgers & Ribs Rub*
3 rkl hyvää oliiviöljyä

Valmista näin:
Kuutioi kurpitsa ja levitä leivinpaperille uunipellille. Ripottele pintaan rub-mausteseos ja oliiviöljyä ja hiero sekaisin. Paahda 200 asteisessa uunissa 25-35 minuuttia, riippuen kurpitsapalojen koosta.

Katso myös video, jolla valmistan näitä mausteisia kurpitsakuutioita.

Piparjuuri-vegemajoneesi

Tarvitset:
1/2 plo Valkosipuli Poppamiehen Valkosipulimajosta*
30 g pala tuoretta piparjuurta
hiukan oliiviöljyä ja sokeria

Valmista näin:
Kuori ja raasta piparjuuri. Yhdistä majonen, piparjuuriraaste, sokeri ja oliiviöljy. Tarjoile kastiketta esimerkiksi lisäkkeenä tai vaikka leivänpäälliskastikkeena.

*Tuote saatu blogin kautta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?