Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Kungfu Kitchen | vaativan kulinaristin elämys?

Millaista on kokkien kungfu? Siitä otin selvää tänä keväänä Helsingissä avattussa Kungfu Kitchenissä. Kungfu tarkoittaa työtä ja taitoa, ja tässä yhteydessä sillä viitataan hiottuun ja laadukkaasti toteutettuun ruokaan ja kokkien luovuuteen. Vaikka Kungfu Kitchen onkin vahvasti inspiroitunut aasialaisesta ruokakulttuurista, on annoksissa myös vivahteita länsimaisista ja pohjoismaalaisesta keittiöstä.

Ravintolalla oli myös hauska drinkkilista josta otimme yhden coctailin ja toisena mocktailin.

Kungfu3

Varasimme puolison kanssa pöydän lauantai-illaksi, ja ravintolassa oli poikkeuksellisen rauhallista ravintolapäivän vuoksi. Rento, viileä, hiukan hämärä sali tarjosi aisteille aikaa rauhoittua ennen ruokasinfoniaa.

Kungfu kitchen
Missä:  Lönnrotinkatu 18, Helsinki
Hinta: 11-14€ lounas, pääruoka


Kungfu4

Maistelimme listalta eri annoksia, joita tarjoilija suositteli. Alkupaloina jaoimme kahden kesken tartarin sekä mustekalaa ja mangosalaattia. Mustekala-annos oli kirkkaiden väriensä ansiosta yksi kauneimmista koskaan näkemistäni annoksista. Miedohko ja rapea mustekala sopi hyvin yhteen mangon ja punakaalilla värjätyiden nuudeleiden kanssa ja annos maistuisi varmasti hiukan ujommallekkin ruokailijalle. Tartarissa ulkonäkö ei ollut aivan yhtä hieno, mutta voimakkaat ja silti tasapainoiset ja yhteensointuvat maut olivat omaa luokkaansa. Pidimme molemmista alkuruoista todella paljon, ne olivat erittäin vahvaa näyttöä ravintolan tasosta.

Kungfu7

Seuraavaksi oli vuorossa vietnamilaisia bahn bao -pullia sekä gyosoja. Bahn baoja ja vastaavia aasialaisia höyrytettyjä sämpylöitä ei oikein tahdo Suomessa mistään saada. Kungfu Kitchenin bahn baot eivät kuitenkaan jättäneet kylmäksi, pehmeät kuoret tasapainottivat täydellisesti mausteisia täytteitä. Myös gyosat eli japanilaiset dumblingsit olivat makujen ja rakenteiden puolesta onnistuneita, kuori oli sopivan rapea ja sisältä kuitenkin pehmeä.

Kungfu10

Pääruokina tuli entrecôtea bulgogin tapaan valmistettuna ja kokonaisena kypsennetty kala. Lihapääruoka ei aivan vastannut alkuruokien luomia odotuksia, sillä entrecôtesta oli osunut erittäin jänteinen pala ja lisäksi kastike oli päässyt hiukan liian paksuksi. Sen sijaan kokonainen kala, tällä kertaa kultaotsa-ahven, oli erittäin hyvin valmistettu ja annos tehty näyttäväksi. Kala oli vielä kostea sisältä ja sen kanssa oli rapeiksi kypsytettyjä kasviksia sekä makumaailmaan sopiva kastike.

Kungfu11

Jälkiruoille löytyi vatsasta vielä tilaa, ja hyvä niin, sillä näitä emme olisi halunneet missata. Maistelimme sitruuna-inkiväärijuustokakkua lisukkeineen sekä suklaakakkua maapähkinävoikreemillä ja kookossorbeella. Jälkiruoissa oli  paljon samaa henkeä kuin alkuruoissa, sillä maut ja rakenteet kaikissa komponenteissa oli erittäin hyvin hiottuja. Abstraktisti koottu juustokakku sai muutettua kaikki odotukset juustokakkuja kohtaan. Sopivasti sisältä kostea suklaakakku ei myöskään jättänyt kylmäksi. Tuoreeltaan leikattu kookoksen hedelmäliha on todella harvinaista herkkua suomalaisissa ravintoloissa ja sitä löytyi tästä jälkiruuasta. Maapähkinävaahdossa oli erittäin myös onnistunut rakenne.

Kungfu12

Pitkän ja monivivahteisen aterian jälkeen oli vatsat täynnä ja hyvä mieli, kokonaisuutena olimme todella tyytyväisiä illalliseen. Voin ehdottomasti suositella Kungfu Kitcheniä kaikille kulinaristeille, jotka lämpenevät Aasian mauille ja innovatiivisille makuyhdistelmille.

Kungfu13

Kehitettävää

Pääruuan kastike oli hiukan liian paksua ja tunkkaista. Annos ei ollut huono, mutta loistavien alkuruokien jälkeenodotimme jotain tavanomaisesta poikkeavaa.

Kehuttavaa

Ruoka oli kiinnostavaa, kaunista ja taidokkaasti toteutettua.
Huomattava käsityön määrä maistui ja ansaitsee kehuja.
Ravintola tarjoaa selkeästi omanlaistansa ruokaa ja erottuu alueen muusta tarjonnasta.
Erittäin palvelualtis henkilökunta ja viihtyisä ruokailumiljöö.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?