Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Kun kukkis ja pizza kohtasivat

En väitä, että kukkakaalipizza maistuisi ihan oikealta pizzalta. Nimi onkin sinänsä harhaanjohtava, että pohja maistuu lähinnä paahdetulta kukkakaalilta (mikä ei siis ole lainkaan huono asia). Eli jos tykkäät kukkakaalista ja kuulut niihin, joiden mielestä täytteet ovat kuitenkin pizzan paras osa, on kukkakaalipizza kokeilun arvoinen.

Meillä kukkakaalipizzan pohja on jalostunut kahden raaka-aineen pohjaksi. Monet laittavat kukkakaalin ja kananmunan lisäksi pohjaan juustoa. Se parantaa pohjan rakennetta ja tekee siitä vähän rapeampaa, mutta mielestäni juusto myös peittää aika paljon kukkakaalin makua, joten jätän sen usein väliin.

Kukkakaalipizzapohja

1 keskikokoinen kukkakaali
3 kananmunaa
1rkl kutakin: kuivattu basilika, fenkolinsiemen, tinjami
ripaus suolaa

Huhtele kukkakaali ja leikkaa siitä nuput ja hiukan vartta. Kuivaa kukkakaalipalat ja laita ne blenderiin tai cutteriin muiden raaka-aineiden kanssa. Aja tasaiseksi massaksi.

Levitä massa uunipellille leivinpaperin päälle ja siloita se mahdollisimman tasaisesti. Pohja saa olla melko ohut, jotta se paistuu kunnolla. Laita pohja ensin ilman täytteitä uuniin 180 asteeseen ja paista noin 20 minuuttia, kunnes pohja alkaa ruskistua pinnalta.

Lisää täytteet ja paista vielä noin 10 minuuttia uunin ylätasossa. Anna pizzan hieman jäähtyä ennen leikkaamista, niin palat irtoavat siistimmin ja pysyvät paremmin kasassa.

arkiruokaa_23012016_1arkiruokaa_23012016_3arkiruokaa_23012016_2

Täytteeksi käy melkeinpä mikä tahansa, eli tässä vaiheessa saa käyttää mielikuvitusta! Huomioi kuitenkin, että pohja vettyy helposti, jos täyte on todella kostea. Itse käytinkin tomaattikastikkeena tuhdimpaa paseerattua tomaattia. Meillä täytteen virkaa toimittivat lisäksi kesäkurpitsa-selleri-purjopaistos, itse kuivatut tomaatit sekä parmesanijuusto.

arkiruokaa_23012016_4
arkiruokaa_23012016_5

Maistuvaa maanantaita!

PS. Jos et ole kukkakaalin ystävä, käy tsekkaamassa aikaisempi postaukseni ”kunnon” pizzasta täällä.

Yksi vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?