Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Kukkakaaliriisi ja pähkinäpesto

Joskus joku on tullut kysymään, miten valmistetaan kukkakaaliriisiä. Hommahan on ihan todella helppoa, joten ehkäpä on aika laittaa tänne blogiin ohjetta. Kukkakaaliriisi on siis murustettua kukkakaalia, jolla muuten kuin ulkonäkönsä puolesta ole mitään tekemistä riisin kanssa. Se sopii kuitenkin erinomaisesti ruokaisan salaatin pohjaksi tai hyväksi lisäkkeeksi esimerkiksi kasvispihville. Tämän lisukkeen voi maustaa kuin normaalinkin riisin, esimerkiksi rasvoilla, mausteilla tai vaikka yrteillä. Kukkakaaliriisin tavoin voi myös valmistaa parsakaaliriisiä.

Miksi kukkakaaliriisiä tavanomaisen riisin sijaan? Puhdistettuja hiilihydraatteja ja arsenikkia karttaville voi tästä löytyä ratkaisu. Samoin tässä muodossa on helppo nauttia kukkakaalia, jossei se muuten maistu. Kukkakaaliriisi on toki myös ravintotiheämpi valinta puhdistetun riisin sijaan.

kukkakaaliriisi1

Kukkakaaliriisi

Tarvitset:
1 kukkakaali
loraus öljyä

Valmista näin:
Leikkaa kukkakaalista nuput, laita yleiskoneeseen ja aja murusiksi. Lorauta kukkakaalimurun sekaan hiukan öljyä, sekoita ja nauti sellaisenaan tai lämmitä ennen tarjoilua. Itse lämmitin tämän kukkisriisin uunissa kuvan syvässä kulhossa.

kukkakaaliriisi3

Pähkinäpesto

Tarvitset:
1pnt lehtipersiljaa
1dl cashewpähkinöitä
1dl kivettömiä taateleita
1 valkosipulin kynsi
1dl oliiviöljyä
suolaa, pippuria, kuivattuja yrttejä

Valmista näin:
Aja kaikki ainekset yleiskoneessa rouheaksi tahnaksi ja tarjoile esimerkiksi kukkakaaliriisin lisäksi.

Kukkakaalilastut

1/2 kukkakaalia
suolaa

Leikkaa kukkakaalit ohuelti, levitä uunipellille ja ripottele päälle suolaa. Kuivaa uunissa 120-140 asteessa kunnes lastut ovat rapeita. Minulla meni tähän vajaa 2 tuntia.

Tämän postauksen ruuat olivat kasvispihvien lisäkkeenä, mikä ei ollut ollenkaan huono yhdistelmä. Kokonaisuudesta tuli sopivasti vegaaninenkin.

kukkakaaliriisi4

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?