Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Kuinka saisin rikki kookospähkinän

Muutaman kerran on tullut särjettyä kookospähkinä, sellainen ”ruskea ja karvainen”, joita saa isommista marketeista. Löysin kuitenkin aasialaisesta ruokakaupasta thaimaalaisia nuoria kookospähkinöitä, jotka ovat siis kauttaaltaan valkoisia. Päätin kokeilla taas uutta, joten yksi kookos lähti matkaan.

Nuoren kookoksen avaaminen osoittautui hieman työläämmäksi, kuin sen perinteisen ruskean kookospähkinän. Kookoksen terävämmän kärjen puolelta leikkasin veitsellä niin paljon valkoista pintaa pois kuin vain mahdollista. Alta paljastui kova ruskea kerros ja sitten… Banzai! Kiinalainen keittiöveitsi (painavin veitsi, jonka omistan) heilahti ja kovasta kerroksesta lohkesi kärki irti. Tekniikka ei todellakaan ollut sieltä turvallisimmasta päästä, joten tässä hommassa pitää olla tarkkana.

Kookosvesi pähkinän sisällä oli kirkasta ja makeaa. Hedelmäliha oli puolestaan pehmeää, melkein kuin kovaa smetanaa, jonka sai lusikoitua irti. Maku oli todella mieto mutta hyvä. Kookoksen liha ja vesi päätyivät lopulta seuraavan päivän tuorepuuroon, joka oli sitäkin maittavampi.

Sotkua kyllä tulee tässä hommassa, mutta se on kaiken vaivan ja kokemuksen arvoista!

arkiruokaa_07032016_12

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?