Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Kokit meni syömään Shelteriin

Ajatus pyöri mielessä pitkään, mutta lopulta päätin, että se on aika toteuttaa. Nimittäin ravintola-arvostelut. Olenhan tähänkin mennessä käynyt ravintoloissa syömässä ja kirjoittanut niistä ajatuksiani tänne blogiin. Yksittäisten henkilöiden kirjoittamat arviot ovat kuitenkin aina yksittäisten henkilöiden mielipiteitä (eikä siinä mitään, nekin ovat välillä ihan paikallaan ja mielenkiintoista luettavaa). Olen kuitenkin itse kaivannut sellaista luotettavaa arvostelua, joka koostuu useamman henkilön mielipiteistä ja jossa arvostelijoilla on oikeasti ymmärrystä ja kokemusta ravintola-alasta.

Tuumasta toimeen! Suunnitelmat varmasti vielä elävät ja konsepti hakee muotoaan. Tarkoituksena on kuitenkin on kerätä kasaan porukka, ”arvostelijaraati”, joka koostuu pelkästään alan ammattilaisista. Porukka voi vaihdella ja välillä raadissa on enemmän ja välillä vähemmän jengiä. Tarkoitus on myös, että maksamme ravintolalaskumme itse, jotta olemme vapaita sanomaan rehellisesti mielipiteemme. Arvostelut tullaan julkaisemaan täällä blogissa. Mutta sen pidemmittä puheitta, ensimmäisen arvostelun pariin!

Ensimmäiseksi ravintolaksi valikoitui Shelter katajanokalla. Mukaan eksyi freelance-kokki Heikki ja ex-kokki Mari. Saavuimme ravintolaan hiukan jälkeen seitsemän, jolloin talo oli tupaten täynnä ja kaikki pöydät varattuja. Tarjoilija suositteli kuitenkin katsomaan yläkerran pop-up baaria, koska sieltäkin saa tilattua ruokaa ja juomaa supistetulta ruokalistalta.

shelter arvostelu

Meillä kävi hyvä tuuri ja saimme kuin saimmekin pienen neuvottelun tuloksena tilattua viiden ruokalajin menun yläkertaan.

Tähän väliin sanottakoon myös, että ravintolan valaistus oli todella haastava kuvien kannalta, joten en saanut ihan haluamani tasoisia kuvia, mutta jotain kuvia kuitenkin.

shelter ruokalista

Alkuun tuli kurpitsaa muutamassa muodossa sekä kanasta tehtyä rullaa.

Kaikissa annoksissa oli huomattava määrä käsityötä, minkä pystyi myös maistamaan hyvinä rakenteina. Mausteilla ei ollut mässäilty liikaa, joten maistoimme miltä kukin raaka-aine itsessään maistuu. Tässä tapauksessa se oli hyvinkin positiivista.

shelter3

Väliruuaksi saimme maa-artisokkakeittoa tilpehööreineen. Maut olivat jälleen kohdillaan ja tämäkin oli nappi suoritus. Nosti sopivasti odotuksia pääruoalle.

shelter4

Pääruokana oli karitsaa eri tavoin valmistettuna. Annos todella oli koko menun ruokaisin osuus ja pientä ähkyn poikasta alkoi jo tulla tämän annoksen jälkeen.

Jäätelöä mustasta teestä ja mustikkamuffinsi toimittivat jälkiruoan virkaa. Jäätelö ei ollut mennyt kitkeräksi, mitä harmillisen usein teejäätelöiden kohdalla tapahtuu. Muffinssi muistutti ehkä enemmän munkkia, mutta kyllähän sekin oli hyvää.

Shelter arvio:

Ruoka ja sen laatu ylittivät odotukset. Rahalle sai hyvin vastinetta ilman pettymystä. 93/100
Palvelu oli mutkatonta ja joustavaa, erityisesti plussaa siitä, että saimme kiireisenä iltana pöydän ilman varausta. 91/100
Ruoka oli modernia, keskustelua herättävää ja se voisi olla syy uusintakäynnille. 86/100
Tarjoilijan mukaan Shelteriltä luonnistuu myös tarvittaessa vegaaniset ja gluteenittomat annokset tämän päivän trendien mukaisesti. 86/100
Huomasimme ohi mennen myös, että ravintolan kokkikasvoina toimiva Teemu Laurell näytti tekevän suorittavaa työtä paikanpäällä, mikä kertoo ettei se ole pelkkää mainosta.
Sijainti ei ole ruuhkaisimmassa kulmassa mutta sen sijaan tunnelmallisessa katajanokassa.

shelter1

Hei, haluatko mukaan? Jos olet alalla töissä ja haluat osallistua ravintola-arvosteluihin, niin laita rohkeasti viestiä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?