Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Kokki kävi syömässä | Vihreä Holvi

Muuan keittäjä jotkus kehui Kalliossa sijaitsevaa bistrotyylistä ravintolaa, Vihreää Holvia. Kun googlasin ravintolasta tarkemmin, löysin muitakin hyviä arvosteluja, verrattiinpa sitä jossain arvostelussa jopa Gastro Cafe Kallioon, joka on yksi suosikkiravintoloistani alueella. Vihreää Holvia oli siis mentävä testaamaan.

Vihreä Holvi on kalliolainen korttelibistro, jossa saa niin lounasta kuin illallistakin. Jos paikka ei ole entuudestaan tuttu, kannattaa sijainti tsekata kartalta, sillä ulkoapäin ravintolaa on vaikea huomata (missään ei nimittäin lue ravintolan nimeä).

Missä: Harjutori 8, Kallio, Helsinki
Hinta: alkuruoat 12-14 €, pääruoat 20-24 €, jälkiruoat 9-15 €

vihreaholvi3

 

vihreaholvi4

Vihreän Holvin ruoka on modernia, mutta silti rentoa. Maistelimme yhdessä seuralaisen kanssa alkuruoan, kaksi pääruokaa ja kaksi jälkiruokaa. Alkuruoka sisälsi kesäkurpitsarullia, jotka olivat paitsi näyttäviä, myös raikkaita ja täynnä hyviä rakenteita. Molemmissa pääruoissa, kikhernemunakkaassa ja karitsanniskassa, oli hyvin makua ja käytetty hienoja raaka-aineita. Kikhernemunakkaassa erityisesti korvasienien käyttö oli iso plussa, niitä ei nimittäin näe ihan joka paikassa.

Jälkiruuista suklaa oli hyvä, aika makea ja moderni kokonaisuus. Oma suosikkini oli kuitenkin passiojälkiruoka, äärimmäisen maukas ja innovatiivinen annos basilikagraniteineen. Vihreän Holvin makumaailma tuo varmasti elämystä hiukan kokeneemmallekin kulinaristille.

vihreaholvi5

Kehitettävää

Julkisivussa ei näy ravintolan nimeä ja kävelimmekin kertaalleen ohi vahingossa. Samoin ruokalista uupuu ulkoa.
Ravintolan sisustus oli hauskasti retro, mutta korkea katto ja kaikuva avara ravintolasali teki tilasta ehkä hiukan kolkon.
Ruoka ehkä liiankin hienoa, ruokalistalla voisi olla yksi annos, joka olisi pelkän pääruuan ottajalle (burgeri/pihvi)

Kehuttavaa

Selvästi keskitasoa korkeampaa ruokaa, jossa oli hyödynnetty monipuolisesti myös sesongin raaka-aineita.
Erittäin palvelualtis henkilökunta.
Pöytäliinaton siisti ravintola, johon voi tulla syömään rennosti arjen keskellä, näitä ei ole liikaa.

vihreaholvi6
*Ruoan tarjosi Vihreä Holvi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?