Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Kokki kävi syömässä | Ravintola Fig

Kun tiistai-illan tihkusateessa taapersin seuralaiseni kanssa Kalevankadulla sijaitsevaan ravintola Figiin, en oikein tiennyt, mitä odottaa. Fig on perustettu vasta viime vuoden loppupuolella, ja olin kuullut etukäteen ravintolasta hyvin vähän. Ehkä juuri siksi Figin erinomainen ruoka löi aivan ällikällä.

Tunnelma Figissä oli kohdillaan. Ravintolasalin sisustus oli skandinaavisen vaalea, mutta silti hämyisen tunnelmallinen. Isoista ikkunoista saattoi vakoilla ohikulkijoita, mutta koska ravintola on vähän katutasoa korkeammalla, ei tullut sellaista oloa, että ohikulkijat pääsisivät töllistelemään.

Mutta entä se ruoka sitten? Yksinkertaista ja hyvää, eurooppalaisittain valmistettuja makupaloja kauden raaka-aineista hyviä makuja yhdistellen ja mausteilla leikitellen. Annokset olivat klassisia, mutta äärimmäisen hyvin valmistettuja. Käsityötä oli annoksissa ilahduttavan paljon, lisäksi tarjolla oli neljää erilaista talossa leivottua leipää, joista ainakin sipulibriossi vei kielen mennessään.

Koska oli arki-ilta, emme kajonneet Figin viinikellarin antimiin. Keittiömestari Buddy/Jari maistatti meille kuitenkin talossa valmistettua limejuomaa ja viikunasimaa, joista näkyi keittiön luovuus.

Fig3
Saimme ensimmäisenä alkuruokana kampasimpukkamoussea, jossa oli kevyesti makeahko vaniljainen maku.

ravintola fig
Kateenkorvan pinnassa oli oikein rapea mie de pain ja annos oli viimeistelty kanelivinegretellä. Kanelilla maustettua kateenkorvaa en ole koskaan aiemmin syönyt, mutta yhdistelmä toimi loistavasti.

Fig7

Fig6
Pääruokana kuhaa ja kala-allergikolle kasvisvaihtoehtona savojinkaalikäärylettä.

ravintola fig
48 tuntia haudutettu possun niska suorastaan suli suussa.

Fig14
Kauniin punainen jälkiruokakakku oli yllätykseksemme täysin vegaaninen ja gluteeniton.

Maistelumenusta jäi erityisesti  mieleen kampasimpukkamousse ja kateenkorva-annos, jotka makujen puolesta olivat aivan toiselta planeetalta. Maut olivat hyvin selkeät ja rakenteet hyvin hiottuja. Erinomaisen maistelumenun (ja ehkä liiankin monen briossiviipaleen) jälkeen lähdimme hyvillä mielin takaisin sateeseen, vatsat täydempinä ja yhtä loistavaa ravintolakokemusta rikkaampina.

Kehitettävää

Kuvat ravintolan nettisivuilla eivät aivan tee oikeutta loistaville annoksille.
Koristeyrtit eivät välttämättä tuota lisäarvoa ihan jokaisessa annoksessa.

Kehuttavaa

Annosten maut olivat hyvin hiottuja ja käsityön määrä oli ilahduttavaa.
Tunnelma ravintolassa oli lämmin, tuli tervetullut ja hyvin huolehdittu olo.
Listalta löytyy myös vegaanisia vaihtoehtoja ja gluteenittomia vastineita.
Laatuun nähden hintataso oli erittäin kohtuullinen. Esimerkiksi kuuden ruokalajin maistelumenulla oli hintaa 47 euroa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?