Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Kokki kävi kahvilassa | Roots Helsinki

Viime viikonloppuna kaupungilla vietetyn päivän päätteeksi päätimme vaimokkeen kanssa piipahtaa jossakin kahvilassa. Olimme jo jonkin aikaa miettineet, että paljon kehutussa Roots Helsinki -kahvilassa olisi kiva käydä, joten otimme suunnaksi Kallion Vaasankadun. Harvoin niillä seuduilla tulee käytyä, mutta totesimme, että lähialueella on aika monta muutakin vegaanista ruokaa tarjoavaa ravintolaa, joten täytynee käydä useamminkin.

roots4

Tihkusadetta oli mukava päästä pakoon lämpimään ja hämyiseen Rootsiin. Kahvilan sisustus on todella omaperäinen ja trendikkäästi rosoinen luomaan rentoa tunnelmaa.

Emme olleet kauhean nälkäisiä, mutta halusimme testata kuitenkin jotain. Päädyimmekin jakamaan suositellun Nyhtökaura Oriental -annoksen. Suunnitelma osoittautui hyväksi, sillä 10 euron hintainen salaatti olikin todella runsas ja kirjava ja riitti pieneen nälkään jaettavaksi mainiosti. Salaatti sisälsi eri muodoissa mm. porkkanaa, punakaalia, kvinoaa, nyhtökauraa, ituja, tahinakastiketta ja paputahnaa. Maut olivat toimivia, vaikka eivät erityisen hätkähdyttäviä, mutta kuitenkin healty eating -ajatukseen hyvinkin sopivaa.

roots1

roots2

Salaatin jälkeen makeanhammasta alkoi vähän kolottaa, emmekä totta puhuen halunneet vielä lähteä ulos sateeseen. Raakakakun paikka siis! Uteliaina testasimme Be Nuts -nimistä raakakakkua. Pähkinäinen suklaaraakakakku osoittautui todella hyväksi, siinä maistui selvästi kookos ja maapähkinävoi. Tosin oli raaka-kakulla hintaa, 6 euroa per pala, mikä tuntuu olevan aika normihinta raakakakuille.

En tiennyt entuudestaan, että kahvilan tiloissa on lisäksi joogasali, mikä on ihan kiva idea. Kahvilakokemuksena Roots oli hyvällä tavalla omalaatuinen ja jätti hyvän fiiliksen.

roots3

Kehitettävää

Mielestäni kahvilasta ei näkynyt ulospäin, että heillä tarjotaan näinkin hyvin ruokaa.
Kahvilan sivuilta ei tule ilmi tarjotaanko ravintolassa erikseen lounasta vai onko sama lista koko päivän.

Kehuttavaa

Kahvilan tarjonta oli varsin korkealaatuista vege-ruokaa.
Tila oli todella viihtyisä ja tunnelmallinen ja palvelukin ystävällistä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?