Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Kokki kävi brunssilla | Cafè Talo

Kun Cafè Talon keittiömestari ja vanha työtuttu Nea kysyi, haluaisinko konsultoida ja auttaa vegaanibrunssin ideoimisessa, ei vastausta tarvinnut kahta kertaa miettiä. Lyhyen aivoriihen jälkeen odotin innolla, millainen vegaanibrunssista tuleekaan.

Viime sunnuntaina oli siis Cafè Talon ensimmäinen vegaanibrunssi ja koko helmikuun ajan Cafè Talon brunssit ovat täysin vegaanisia ja lähes gluteenittomia. Lähdimme puolison kanssa innolla brunsseilemaan. Cafè Talo sijaitsee aivan Hämeentien varrella, Vanhaa Kauppahallia vastapäätä, joten matkalla ei ole vaaraa eksymisestä.

Café Talo

cafetalo4

 

Emme olleet todellakaan ainoat asiakkaat, väkeä nimittäin riitti melkein jonoksi asti. Joimme rauhassa smoothieta ennen kuin iskimme brunssin antimien kimppuun. Valikoima oli todella runsas, ehdottomasti korkeatasoisin vegaani brunssi jonka olen nähnyt. Tarjolla oli erilaisia salaatteja, lämmintä shaksukaa riisin kera sekä lajitelma kastikkeita ja tahnoja, mm. vihreää tapenadea, inkivääri-chilikastiketta ja punajuurihummusta.

Juuressalaatti oli aivan loistavan makuista samoin vermisellisalaatti. Shaksuka, josta löytyi jalotofua, oli myös erittäin onnistunutta. Kaikki paitsi luomuleipä ja samosat oli paikan päällä tehtyä.

cafe talo

cafetalo7

Nautiskelimme ruuasta kaikessa rauhassa ja teimme yhden santsikierroksen, mutta tilaa piti tietysti jättää jälkkärillekin. Jälkiruokapöydästä löytyi porkkanakakkua, suklaa-kvinoakonvehteja, soijavaahtoa ja hedelmiä. Suklaa-kvinoa konvehdit olivat aivan huippua, ne maistuivat hyvälle ja olivat jopa terveellisemmästä päästä. Kahvi ja tee kuului pakettiin toki myös.

Vegaanibrunssilla on hintaa 19,50 euroa, mikä on todella kohtuullista runsaasta ja monipuolisesta vegaanibrunssista. Paikan päällä tehty smoothie kustansi lisäksi 2 euroa. Voin kyllä lämpimästi suositella brunssia kaikille kasvisruokaa fanittaville!

Kehitettävää

Väkeä oli paljon, joten sisäänkäynnille tuli pientä ruuhkaa ja buffetiin oli jonoa. Ehkä varausten porrastus ja organisointi olisi paikallaan.
Juomaksi olisi tiskiltä voitu suositella myös kuohuvaa, mutta ei se smoothiekaan huono ollut.

Kehuttavaa

Buffeesta tarjoilluksi brunssiksi ruoka oli erittäin korkealaatuista.
Hinta-laatusuhde on kaupungin parhaimmasta päästä.
Hyvä valikoima gluteenittomia tuotteita, allergeenit oli selvästi esillä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?