Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Kokit menivät syömään | Vinkkeli

vinkkeli

Kävin pitkästä aikaa keittäjäkollegan, Pettersonin Juhan, kanssa syömässä ja valikoimme paikan monien kehujen perusteella. Kohteemme oli monien mielestä jo klassikoksi muodostunut Vinkkeli. Kaartinkaupungissa sijaitseva Vinkkeli keskittyy hyvin perinteisiin makuihin, skandinaaviseen tyyliin valmistettuihin annoksiin ja tarkasti valikoituihin viineihin. Alueen ravintolatason voi sanoa olevan korkea, naapurista löytyy nimittäin mm. Pastis ja Juuri, joten odotuksemme Vinkkeliä kohtaan olivat vähintäänkin korkeat.

Ravintola Vinkkeli
Sijainti: Pieni Roobertinkatu 8
Hinta: neljän ruokalajin menu 52 €

Saavuimme paikalle arki-iltana ja ravintolasali oli puolilleen täynnä. Sisustuksen puolesta ravintolan tunnelma oli hyvin lämmin ja henkilökunnalla riitti hymyä. Suosituksesta otimme molemmat menut, minulle tosin kalattomana allergian vuoksi.

Talon leipä oli läheisestä leipomosta, maistuvaa kyllä. Alkuruoka, kanttarellimuhennos, saapui nopeasti pöytään. Maku oli selkeä: keittossa maistui vahvasti kantarelli, happoa oli niukasti, mutta päällä olevat marinoidut sipulit toivat tarvittavan lisän. Päällä listan mukaan ollut 63,5 asteinen muna oli hyvin geelimäinen rakenteelta, eli juuri sellainen kuin pitääkin. Toisin sanoin alkuruoka oli erittäin vahva ja huolellisesti valmistettu kokonaisuus. Normaalisti menun alkuruoka olisi ollut siikacheviche, mutta allergiani vuoksi sain sienimuhennoksen.

Alkuruoan ja pääruoan välissä saimme suppilovahverokeittoa, joka kaadettiin lautasille vasta pöydässä. Kaksi sieniannosta peräkkäin ei ole ehkä optimaalisinta erityisruokavaliosta huolimatta, mutta minulta kyllä kysyttiin etukäteen, haluanko sieniä myös alkuruoaksi. Keitto oli suppilovahverokeitoksi oikein hyvä, mutta siitä jäi ehkä puuttumaan jokin erityispiirre, koukku, yllätyselementti.

Pääruoasta löytyi karitsaa kahdella tavalla, fileetä ja niskaa. Karitsan kypsyys oli bueno, niskassa oli hyvin tuunattu haudutusliemi, josta karitsa sai makunsa. Linssit ja härkäpavut ovat haastavia raaka-aineita tasokkaissa ravintoloissa, mutta toteutus oli tässä erittäin hyvä. Kokkikollegani mukaan tämä annos osoitti, kuinka hyvää ruokaa tässä ravintolassa saa.

Palvelu oli erittäin huomaavaista, ja saimme kaipaamamme hetken hengähdyksen annoksien välissä. Kollegani jälkiruoka oli kuvassa näkyvä vanilija ja mustikka -annos ja minun jälkiruokani oli rommirusinajäätelöä banaanikakulla. Itse banaanikakku oli aika kuivaa, mutta jäätelö pelasti kokonaisuutta paljon. Jäätelössä oli hiukan alkoholia tuomassa lisäsäväystä. Kollegani piti annostansa taivaallisena. Olihan sekin kaunis ja rakenteet näyttivät erittäin onnistuneilta.

Illan päätelmä oli, ettei täältä lähdetä nälkäisinä tai epätietoisina siitä, mitä on syöty. Vinkkeli sopii hyviä, klassisia makuja kaipaavalle, mutta kokeneelle harrastajalle se ei tuo yhtä isoja vau-elämyksiä.

Kehitettävää

Kokonaisuus oli aika raskas, mutta tavallaan se kuuluu klassiseen ruokaan.

Kehuttavaa

Selkeää ja rehellistä ruokaa, ilman liikoja kikkailuja.
Varma valinta klassista ruokaa arvostaville.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?