Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Kokit menivät syömään | Ravintola Corso

Helsingissä on paljon ravintoloita, jotka hakevat inspiraation italialaisesta ruokakulttuurista. Suomessa italialainen ruoka liitetään usein raskaisiin pizza- ja pasta-annoksiin, mutta tosiasiassa italialainen ruokakulttuuri on paljon monipuolisempi ja värikkäämpi. Tasokkaammista italialashenkisistä ravintoloista Sasso oli yksi suosikkini, mutta sen lopetettua olen jäänyt kaipaamaan jotain vastaavaa. Voisiko se olla esimerkiksi hiljattain avattu Ravintola Corso?

Italialaiseen ruokaan erikoistuneen Ristorante Gastonen tilalle avattu Ravintola Corso nimittää itseään italialaisella twistillä varustetuksi ravintolaksi muttei täysin italialaiseksi. Lähdin kokkikaverini Maitin kanssa katsomaan, mitä italialainen twist käytännössä tarkoittaa.

Missä: Korkeavuorenkatu 45, Helsinki
Hinta: Akuruoat 9,50-11,50 €, pääruoat 18,50-26,50 €, jälkiruoat 8,50-10,00 €

corso5
corso8

Arki-iltana ravintolassa oli rauhallista ja tunnelmallista. Tilasimme listalta sekalaisesti kaikkea antipastista jälkiruokiin ja ensimmäisiä annoksia odotellessa sammutimme pahimman nälän talon leivällä. Antipastilautanen sisälsi kivan määrän pikkusyötäviä. Leikkelekoneella paikanpäällä siivutettu parman kinkku ynnä muut herkut pääsivät oikeuksiinsa. Erityisesti tomaattihillo teki runsaalla maullaan vaikutuksen, samoin plussaa sai myös laadukkaat juustot, jotka oli hyvin valikoitu kokonaisuutta ajatellen.

corso10

corso11

Sitten pöytään tuli carpacciota, parsakeittoa ja lohiconfitia. Fritatut kaprikset ja parmesansipsit tekivät carpacciosta tavanomaista mielenkiintoisemman alkuruuan. Parsakeitto oli meidän makuun varsin tuhtia ja ehkäpä liiankin tiukkaa ollakseen alkuruokaa tuossa määrin. Lohicofit oli yksinkertainen mutta kuitenkin hyvin toteutettu kokonaisuus.

Pääruuaksi saapui tattirisottoa ja kasvislasagne. Tattirisotossa oli loistava rakenne ja maku, Mait totesikin että oli saanut jotain vastaavaa syödäkseen työskennellessään Italiassa. Kasvislasagnessa oli modernia esillepanoa, mutta muuten annos ei jäänyt erityisesti mieleen.

Vaikka aika täynnä oltiinkin, päätettiin kokeilla jälkkäritkin. Tiramisussa oli aikalailla perinteinen maku, mutta rakenteiden puolesta tiramisun toteutus oli mennyt aivan nappiin. Mantelikakussa löytyi hyvä kirpeyden ja makean balanssi, eikä tämäkään jälkiruoka huono ollut.

corso13

Kehitettävää

Parsakeitto oli meidän makuun aika tuhtia, sen päälle ei välttämättä olisi enään maistunut pääruokaa.
Ravintola ei ole ainakaan vielä lounaalla auki.
Ravintolalla näytti olevan sisäpihalla hieno terassi, mutta en huomannut siitä mainintaa missään.

Kehuttavaa

Todella aitoa ja rehellistä ruokaa.
Rauhallinen ruokailutila, jossa ei kaikunut, mielestäni erittäin sopiva myös isolle porukalle.
Tattirisotto oli jopa niin hyvää, että Corsoon voisi tulla uudestaan pelkästään sen takia. Myös tomaattihillossa ja marinoiduissa mustekaloissa oli wau-elementtiä.

corso12

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?