Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Kokit kävi syömässä | Ravintola Grön

Pääkaupunkiseudun kulinaristeille on ravintola Grön varmasti jo tuttu. Ja jos ei ole, niin viikon takaisen kokemukseni perusteella voin lämpimästi suositella! Kävimme Grönissä illallistamassa kokki-kollegani Teemun ja keittiömestari Juhan kanssa, ja pieni, lämminhenkinen ravintola teki meihin vaikutuksen.

Missä: Albertinkatu 36, 00180 Helsinki
Hinta: alku ja jälkiruuat +11€, pääruuat +23€,  menu 49€.

Grönin ruokafilosofia perustuu kasvispainotteiselle ruoalle, joka on valmistettu laadukkaista raaka-aineista sesonkien mukaista, orgaanista, suomalaista ja villiä alkuperää suosien. Ei kuulosta huonolta ollenkaan! Ravintola ei ole suuren suuri, mutta tunnelma on rento ja lämmin. Retro kattaus, seinillä koristeena rasioissa erilaisia kuivattuja yrttejä ja avokeittiö – toisinsanoen viihtyisä ja mielenkiintoinen miljöö. Vaikka hämärä ravintolasali tekikin illallisesta viihtyisämmän ja tunnelmallisemman, oli se kuvien kannalta haasteellinen. Siksi disclaimerina sanottakoon, etteivät kuvat tee annoksille oikeutta.

grön5

grön4

grön1

Tilasimme Grönin neljän ruokalajin menun muutamalla ekstra-annoksella. Kaikki ruoka oli todella hyvää, mutta muutama annos jäi erityisesti mieleen. Pohdimme kaikki, että toisena ruokalajina saapunut tartar oli yksi parhaista koskaan syömistämme tartareista. Annoksessa oli aineksia niin monessa muodossa, että rakenteita ja makuja oli todella paljon, vaikkei raaka-ainekirjo ollutkaan iso. Keltuaista oli graavattuna ja matalakypsennettynä, lehtikaalia oli tuoreeltaan mutta myös paahdettuna. Itse tartaria oli pohjalla aika hyvä määrä kokonaisuuteen nähden.

Ruoan kanssa tarjottu hapanjuurileipä oli myös todella hyvää ja varmisti aterian ruokaisuuden. Itse leivässä oli makua niin paljon, ettei se välttämättä olisi tarvinnut lisäkkeiksi vaahdotettua voita, yrttisuolaa ja siemeniä, mutta ne toivat huomattavasti lisäarvoa. Mielestäni leivällä on äärimmäisen tärkeä rooli hienommissa ruokapaikoissa, koska ketäänhän ei halua lähteä ravintolasta nälkäisenä.

Jälkiruoka oli myös äärimmäisen hyvä. Villiyrttiserbettiä, marenkia, marjakastiketta, jogurttia ja villiyrttinen kastike. Kaikki jälkiruuan komponentit maistuivat yksinäänkin hyvälle. Koollisesti jälkiruoka ei ollut superpieni vaan siinä oli jopa jonkin verran syötävää.

grön2

Kehitettävää

Huomasimme, että salin henkilökunta täytti vesipullot suoraan hanasta. Totta kai, meille tämä oli ihan ok, mutta kylmäkaappiin valmiiksi täytetyt vesipullot ehkä helpottaisivat ja näyttäisi myös asiakkaalle hohdokkaammalta.
Ravintolasali on pieni ja hyvin avoin, joten enemmän yksityisyyttä kaipaavalle voi olla haaste.

Kehuttavaa

Vaikka odotuksemme olivat korkealla, Grön lunasti ja jopa ylitti odotuksemme; ruoka oli makujen, laadun ja ulkonäön puolesta yhtä juhlaa.
Raaka-aineissa oli huomioitu sesongit ja trendeistä esimerkiksi villiyrtit, kasvispainotteisuus ja makujen selkeys.
Korkeasta laadusta huolimatta oli hintaluokka todella kohtuullinen.
Tasokas ruoka ulottuu myös erikoisruokavalioihin.
Ehdottomasti yksi kaupungin parhaista paikoista, jossa voin lämpimästi suositella käymään.

grön

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?