Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Klaus K & Toscanini

Kaupallinen yhteistyö: Klaus K & Toscanini

Starttasimme viime viikonlopun tavanomaisesta poiketen hotellielämästä nautiskellen. Perjantaina töiden jälkeen suuntasimme nimittäin hotelli Klaus K:n, jossa vietimme yhden yön ennen viikonlopun muita seikkailuja. Olen kuullut vuosien varrella huomattavasti kehuja Klaus K:n suomalais-henkisestä aamupalasta ja huoneiden desingnista, mutta nyt pääsin itse tarkastalemaan kokonaisuutta.

Klaus K terassi

Klaus K
Sijainti: Bulevardi 2-4, Helsinki

Klaus K on Suomen ensimmäinen desinghotelli, jonka sisustukseen on otettu vaikutteita esimerkiksi Kalevalasta. Aivan Helsingin keskustassa sijaitsevassa hotellissa on huoneita peräti 171. Osa huoneista on sisustettu suomalaisen taiteen inspiroimana. Me yövyimme erikoishuoneessa nimeltä Urban Nature, jonka on suunnitellu Pro Finlandia -palkittu muotoilija Harri Koskinen. Vaalea puu loi tilaan rauhallisen ja kotoisan tunnelman, kun taas läpikuultavalla lasiseinällä muusta huoneesta erotetussa kylpyhuoneessa oli luksusfiilistä.

Piipahdimme käymään myös hotellin kattoterassilla, joka on tarkoitettu yksityistilaisuuksiin sekä Sky Loft -huoneiden asiakkaille. Terassilta avautui huikeat näkymät yli Helsingin kattojen, ja raikkaassa kevätauringossa kaupunki näyttäytyi erityisen kauniina.

Hyvänä tärppinä, jos olet matkustamassa Helsinkiin tai muuten vain etsit virkistystä arkeen kannattaa huomioida Klaus K:n White Nights tarjous, jossa saa kahdesta yöstä kolmannen kaupan-päälle.

[left]

Ravintola Toscanini
Sijainti: Bulevardi 2-4, Helsinki
Hinta: menu 51 €, pääruuat 20 -34 €

Katutasolla hotellin yhteydessä on myös ravintola Toscanini, johon meillä oli pöytä varattuna klo 18.00. Kun saavuimme ravintolaan, oli sali jo tupaten täynnä. Sijaitseehan ravintola harvinaisen hyvällä paikalla ja sillä on oma sisäänkäynti, eli muutkin kuin hotellin vieraat uskaltavat kävellä sisään.

Ruokalista oli hiukan tavallista laajempi, sillä ravintolan pitää myös palvella hotellinkin tarpeita. Otimme listalta erilaisia annoksia ja yhden alkoholittoman drinkinkin tilasimme. Tarjoilija kertoi, että baarimestari viereisestä hotellin baarista tekee drinkin, mikä kertoo viisaasta resurssien hyödyntämisestä sekä mutkattomuudesta.

Antipastoa, raikasta parsakeittoa ja juureen leivottua mehevää leipää. Ruoka oli kaikkea muuta kuin stereotyyppisen hotelliravintolan tasoa. Meille kerrottiin, että kaikki leipä tehdään talossa ja käytössä on kolme erilaista leipäjuurta. Myös antipaston leikkeleet oli juuri talossa leikattuja.

[/left]

[right]

Toscanini antipasti

[/right]

[left]

toscanini risotto

[/left]

[right]

toscanini scampipasta

[/right]

[left]

vasikka ragu toscanini

 

[/left]

[right]

 Väliruokaa

Väliruokana söimme kohtuullisen kokoisen pastan sekä risoton. Tiikerirapupasta on kuulemma Toscaninin suosituin annos, eikä syyttä. Annoksessa käytettävä voi kuumennetaan rapujen kuorien kera, jolloin syntyy äärimmäisen intensiivinen maku. Risotossa oli puolestaan rakastuneen kokin suola, eli voimakas sellainen.

Pääruokina tuli minulle vasikkaa ja vaimolle talon salaatti. Vasikka oli ylikypsäksi haudutettua eikä veistä juuri tarvinnut sen aterioimiseen. Talon salaatissa oli runsaasti erilaisia komponentteja ja kanan nahasta tuli tarvittavaa rapeutta annokseen. Pääruokien kanssa saapui myös lisäkkeitä: paistettua perunaa, papuja sekä vihersalaattia.

Jälkiruokina otimme runsaasti ylistetyn tiramisun, suklaamarkiisin sekä jäätelöannoksen. Olen itse aika suuri tiramisun ystävä ja muutamanlaisia semmoisia maistaneena voin todeta että täällä kyseessä on laadukas perinteisempi versio kuin yltiö makea yritys. Suklaamarkiisi oli erityisesti avovaimon mieleen, kuulemma täydellisen tuhtia suklaata.

[/right]

[left]

suomen paras tiramisu

[/left]

[right]paras ravintola suomi

[/right]

Aamupala

Hyvin nukutun yön jälkeen suuntasimme Klaus K:n aamiaiselle, ennen kuin oli aika kiirehtiä päivän muihin tehtäviin. On vähän aikaa siitä, kun olen viimeksi yllättynyt näin aamupalatuotteista ja niiden laadusta. Klaus K:n aamupalalla oli erittäin skandinaavinen ja esimerkiksi granolaakin löytyi talossa tehtynä. Meille tarjoiltiin myös mustikka smoothieta shottina suoraan pöytään, joka tekee koko palvelu tilanteesta paljon yksilöllisemmän.

Viikonloppu oli muuten täynnä kaikkea tekemistä, että ei ollenkaan haitannut ottaa sen alkuun pientä hengähdyshetkeä ja nauttia kiireettömästä olosta.

 

helsinki aamupala

Yksi vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?