Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Klassikon uudet sävelet | Ravintola Dennis

Dennis pizzeria

Ravintoloita tulee ja menee, mutta jotkin paikat pysyvät vuodesta toiseen. Muistan kauan sitten syöneeni Denniksessä pizzaa, joka oli aika perinteistä niin maullisesti kuin rakenteellisesti. Sain kutsun hiljattain uusiutuneeseen Dennikseen Kampissa, jossa sain testata nykyistä ruokatuotetta ja kokonaisuutta.

ravintola dennis

Illallistimme Kampin lähellä sijaitsevassa Denniksessä, joka on siis vastaikään remontoitu. Mielikuvani tunkkaisesta, hiukan menneen vuosikymmenen aatteesta kaikkosi oitis. Ruokalistalla oli tähän päivään sopivasti vegaanisia vaihtoehtoja, vaikkakin ruokalistalla oli aika paljon myös kokoa. Kuulin, että ruokalista oli aiemmin ollut vieläkin laajempi mutta nykyinen lista on sitä paljon pienempi. Joskus oli aikakausi, jolloin isompi ruokalista toi enemmän asiakkaita, mutta tämä ei välttämättä enää päde.

Alkuruoaksi daami otti munakoisoa ja minulle burrata mozzarellaa. Annokset olivat kunnossa, erityisesti rapea munakoiso oli maukas. Pöytäseurueeseemme tuotiin myös caprese, joka oli hyvin samanlainen kuin syömäni burrata-annos. Listalla on siis paljon valinnan varaa, vaikkei annoksissa olisi kovin suuria eroja.

Pääruuaksi otin tijuanapizzan ja daamini otti Härkispizzan. Pizzapohja oli samantyyppinen kuin Linkossa, mutta tavallaan silti omanlaisensa, eli ohut ja rapea. Minun pizzani oli selkeästi äijämakuun tehty, montaa eri lihaa ja tuhtia settiä. Maut olivat hyvät ja ainekset selvästi laadukkaita. Hienoja täytteitä en ehkä kuitenkaan piilottaisi juuston alle, vaan laittaisin ne tavanomaisesti näkyville pizzan pinnalle.

Annokset olivat hyvän kokoisia, mutta otimme silti jälkiruokaa. Minulle tiramisu-semifreddoa ja daami otti suklaafondantin.
Semifreddo oli hyvää, mutta makuuni hippusen kuivaa, kaakaota oli ehkä tullut hiukan liikaa. Talossa tehty suklaafondantti oli sula sisältä ja rakenne oli hyvin kohdallaan. Vaniljajäätelössä olisi voinut olla aidon vaniljan merkkejä, sillä annos oli muuten varsin yksinkertainen.

Kaikenkaikkiaan olimme varsin tyytyväisiä ruokaan ja seuraamme. Voinen todeta, että kyllä tämäkin ravintolaketju on ottanut askelia eteenpäin, ja pienellä ruokalistan tiivistyksellä sen koko potentiaali pääsisi valloilleen.

Dennis pizzeria

Kehitettävää

Vaikka tuote on selkeästi kehittynyt ja ihan toista tasoa, kuin aiemmat kokemukseni, pitäisi ruokatuotetta ehkä vielä hiukan päivittää modernimpaan suuntaan.
Jos ravintolassa on töissä pro-gaalassa mainittu kokki, miksi se ei näy asiakkaille? Tässä olisi kuitenkin lisäarvoa tuottava tekijä.
Pöydällä oli erikseen ständi, jossa mainittiin vegaaniset vaihtoehdot ja ruokalistassakin oli vegaanisia tuotteita. Mielestäni yhden listan pitäisi kertoa kaiken.
Alkuun tuotu keittiöntervehdys raastesalaatti olisi voinut olla kirkas ja värikkäämpi.

Kehuttavaa

Ruuassa käytetyt raaka-aineet olivat todella hyvälaatuisia.
Tämän tyyppistä rapeaa pizzapohjaa ei ole ihan kaikkialla.
Ruokalista on erittäin lapsiperhe- ja turistiystävällinen.
Illan paras annos oli rapsakka, kuorrutettu munakoiso, joka oli myös vegaanille sopiva.

0 vastausta

  1. Kävimme vaimoni kanssa tiistaina n.klo 15-16 6.2 Kampin Denniksessä. Vannoutuneina Dennis-pizzojen diggaajina pettymys oli todella suuri. Sinänsä pizzoista voi sanoa että ok, mutta se tietty Denniksen maku oli kadonnut sekä alkusalaatista että pizzoista. Söimme kyllä mutta jo pizzan maun alkutaipaleella katsoimme toisiamme ja kummallakin oli sama kysymys; missä se tietty ainutlaatuinen DENNIS-maku? Olimme niin ihmeissämme että luonnollisesti kysyimme että onko ketju tehnyt muutoksia valmistusaineksiin ja tarjoilija vastasi että ei, hän kyllä kävi vielä keittiössä kysymässä mahdollista muutosta ja sanoi jopa että voi ottaa yhteyttä Kaarinassa valmistettavaan jauhoyritykseen. Emme ole saaneet vastausta joten nyt ei auta sanoa kuin että samanlaisia pizzoja saa 6€ pizzerioista, valitettavasti. Tai sitten meille vain tuli maanantaikappaleet sekä salaatista että pizzoista. Söin muuten juuri samaisen Tijuana-pizzan jota olen myös syönyt aiemmin juuri sen äijä-täytteiden takia. Emme lähde boikotoimaan ja ehkäpä vielä käymme testaamassa mutta tällainen tapaus tällä kertaa. PS. valkosipulileipä oli entisen makuista 🙂

    1. Moikka Ilkka,
      Erittäin hyvä palaute -> Voisin välittää sen eteenpäin kun löytyy s-posti osoite.
      Mielestäni vanha Dennnis oli se astetta väsyneempi verrattuna nykyiseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?