Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Kirpeä mustikka-karpalopiirakka

karpalo resepti

mustikka-karpalopiirakka

Näin uudenvuoden ja joulun välissä ei ole ihan liikaa kiirettä, joten tässä on loistava tilaisuus tyhjentää pakastinta. Tällä kertaa haaviin osui karpaloita, joita sain jo tovi sitten Marjatkotiin.fi -yhteistyön kautta. Karpalolla on avainrooli hapokkaana lisäkkeenä lihoille. Lisäksi se on klassinen lisä drinkeissä. Jälkiruokiin karpaloa käytetään harvemmin sen voimakkaan hapokkuuden vuoksi, mutta itse pidän juuri happaman ja makean yhdistelmästä. Siksi leipaisin rouhean piirakan, jonka taikinaan käytin täysjyvä-spelttivehnäjauhoa. Täysjyväjauhoilla saa yleensä paremman suutuntuman sellaisiin leivonnaisiin, joiden ei kuulu olla aivan pehmeitä ja piirakassahan ne käyvät oikein hyvin. Karpaloiden lisäksi piirakkaan pääsi kesällä lähimetsästä poimittuja mustikoita tasapainottamaan hapokkuutta.

Mustikka-karpalopiirakka

Tarvitset:
200 g täysjyvävehnäjauhoja
80 g voita
2 rkl vettä
1,5 dl karpaloita*
1,5 dl mustikoita

Valmista näin:
Yhdistä kylmä voi jauhoihin ja nypi murusiksi. Lisää joukkoon kylmää vettä 2 rkl ja vaivaa taikinasta nopeasti yhtenäistä. Painele taikina pienen vuoan pohjalle ja hieman reunoille. Lisää päälle marjat. Paista piirakkaa 175 asteessa noin 40 minuuttia. Tarjoile valmis piirakka aidon vaniljakastikkeen kera.

Jos kaipaat perinteisempää mutta makeampaa mustikkapiirakkaa, kannattaa vilkaista aiempi reseptini.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?