Enää pari viikkoa jouluun! Mihin aika oikein katoaa?
Kyllästyn samoihin makuihin aika nopeasti ja kaipaan ruokiini variaatiota. Siitä syystä en usein innostu syömään jouluruokia enää joulun jälkeen, vaikka niitä usein jääkin rutkasti yli. Varsinkin kinkkua ja laatikoita tuntuu jäävän paljon, mutta onneksi niistäkin voi jatkojalostaa uusia juttuja.
Yli jääneet joulukinkut ja laatikoiden jämät voi kääräistä kätevästi voitakinan sisään. Kinkkukääröstä voi leikata täyttäviä suolaisia paloja, jotka maistuvat varsinkin raikkaan salaatin seurana. Joulun ylijäämiä ei välttämättä tarvitse odotella, vaan ideaa voi hyödyntää jo etukäteen ujuttamalla voitaikinakäärön sisään muita jouluisia makuja, kuten graavilohta ja soseutettua rosollia. Sinapin rooli on tässä leivonnaisessa tärkeä, sillä se tuo rasvaisuuteen sopivasti särmää. Tein tämän reseptin alunperin Myllynparhaan horeca sektorin blogiin mutta mielestäni tämä resepti voisi olla hyvä ihan vk-sektorillekkin. Jäähän kotitalouksissa yhtälailla kinkkua ja laatikoita yli, joille saa keksiä käyttötarkoituksia todenteolla.
Tällaista se ruoanlaitto välillä meillä… 😀
[left]
[/left]
[right]
Kinkkukäärö – Joulupöydän antimet taikinakuoressa
Tarvitset:
1 pkt Myllyn Paras voitakinalevyä tai itsetehtyä voitaikinaa
3,5dl ylikypsää rasvaista lihaa (esimekiksi kinkun kannat tai ylikypsää kasleria)
3,5dl perunalaatikkoa tai vaikka papusosetta
1kpl sipulia
1dl vahvaa sinappia
suolaa, mausteita (timjami, neilikka ja maustepippuri olivat tällä kertaa käytössä)
kanamunaa voiteluun
seesaminsiemeniä koristeluun
Valmista näin:
Suikaloi sipuli ja kuullota se pannulla. Lisää lopussa joukkoon ylikypsä liha.
Kaulitse puolikas voitaikinalevy ohuemmaksi. Levitä keskelle levyä perunasose, sitten sinappia ja sitten paistosta. Käännä takina täytteen yli ja käännä saumapuoli pöytää vasten. Nosta patukka uunipellille, tee pintaan koristeeksi muutama viilto ja voitele kanamunalla sekä koristele seesamin siemenillä.
Paista 200 asteessa 20-25 minuuttia.
Tästä leipomuksesta löytyy myös video instassa!
*Tuote saatu blogin kautta
[/right]