Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Kevätkananpoika padassa | Viikonloppuruokaa

Mielestäni padassa haudutettava ruoka pääsee kunniaan kun tuoksu nousee ja koko talo tuoksuu hyvälle. Sunnuntaisin minulla on tapana siivoilla, järjestellä asioita ja loikoilla joten itsestään tuleva ruoka on sitä mitä kaipaan sunnuntaisin. Familian Kevätkananpoika on pääraakaaineena tänään, se löytyi pakaste altaasta. Tässä ohjeessa voisi käyttää myös kokonaista broileria mutta siitä ei tule yhtä maukasta. Jossei sinulta löydy uunin kestävää pataa, teräs kattila jossa on kansi pitäisi toimia. Huomioithan tällöin ettei kattilassa ole muovisia osia.

kana1

Kevätkananpoikaa padassa

Tarvitset:
1 kevätkananpoika
2 sipulia
3 porkkanaa
1 sitruuna
1 valkosipulin palko
50g voita
3 laakerinlehteä
1rkl timjamia
suolaa

Valmista näin:
Hiero kananpoikaan suolaa, timjamia ja voita. Kuori sipulit, porkkanat ja laita padan pohjalle. Leikkaa pesty sitruuna viipaleiksi ja lisää sekin pataan. Nosta lopuksi päällimmäiseksi kananpoika. Laita kansi padalle ja nosta pata 160 asteiseen uuniin 2 tunniksi. Tarkista kypsyys: jos liha on helposti hajoavaa, on se valmista. Jos haluat hyvän värin pintaan, laita lisää lämpöä uuniin, nosta kansi pois ja paahda kanan nahka rapeaksi.

kana3

Liemestä tehty kastike

Tarvitset:
liemi padan pohjalta
2dl kirsikka tai mustaviininmarjamehua
suurustamiseen tärkkelystä

Valmista näin:
Keitä kokoon lientä ja kirsikka mehua, kunnes noin puolet on jäljellä. Suurusta lientä halutessa, maista liemen maku ja tarjoile kananpojan kanssa.

Kananpoika sai seurakseen lisäksi parsaa, joka toi hyvää väriä tähän kokonaisuuteen.

kana2  kana4

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?