Persikat, aprikoosit ja nektariinit ovat nyt maukkaimmillaan. Sesongin innoittamana tein yksinkertaisen persikkagranolan, joka maistuu erityisesti kesäisillä aamu- ja välipaloilla. Tässä ohjeessa rouskuvat kaurahiutaleet ja siemenet, makeutta tuovat hedelmät ja pikkutippa hunajaa. Lisättyä sokeria tämä granola ei siis kaipaa. Ohjetta voi tietysti varioida mielensä mukaan, sekaan voi lisätä esimerkiksi rouhittuja pähkinöitä tai jotain muuta hedelmää.
Kesäinen persikkagranola
Kaurahiutaleita
Pellavansiemenrouhetta
Auringonkukan siemeniä
Seesamin siemeniä
2 persikkaa
Hunajaa
Paahda kaurahiutaleita ja siemeniä kuumalla pannulla välillä sekoittaen.
Leikkaa persikat pieniksi kuutioiksi.
Kun kaurahiutaleet ja siemenet ovat ottaneet hieman väriä, lisää persikkakuutiot sekaan.
Lisää myös tippa hunajaa ja sekoita. Paista granolaa vielä hetki ja anna sitten jäähtyä täysin ennen tarjoilua.
Hedelmägranola säilyy pari päivää.
PS. Jos granolasta haluaa pidempään säilyvää, kannattaa käyttää kuivattuja hedelmiä tuoreiden sijaan. Mitä enemmän hunajaa, sitä muromyslimäisempi rakenne.