Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

”Kermainen” kanttarellipasta | Vegaaninen ja gluteeniton arkiruoka

kanttarellipasta

Nyt elokuussa olen ehtinyt tehdä vain lyhyitä täsmäiskuja sienimetsälle, ja lähinnä olen tähystellyt metsänpohjaa tattien toivossa. Ystäväni toi minulle kuitenkin ison kasan kanttarelleja, jotka eivät hänellä mahtuneet pakkaseen, ja nehän katosivat heti parempiin suihin. Kanttarellin herkkä maku sopii pastaan täydellisesti ja kanttarellipasta onkin aina toimiva klassikko. Mutta tällä kertaa se sai vähän uutta twistiä, kuitenkaan mausta tinkimättä. Kokeilun ja intohimon nimissä halusin luoda maukkaan pasta-annoksen, joka olisi gluteeniton mutta myös vegaaninen. Tämän päälle päätin, että annoksen tulisi olla myös kermainen ja täyteläinen.

Paljon vaatimuksia ja haasteita, mutta lähdetään purkamaan niitä yksitellen, ensimmäisenä vaikka pasta. Hyväksi havaitut ja kertaalleen jo blogissa kehumani Glutzeron tuorepastat sopivat tähän täydellisesti, sillä ne ovat vegaanisia ja gluteenittomia ja silti todella maukkaita.

Mistäs kermaisuus? Kerma viittaa jo maitotuotteeseen, mutta siinäkin maku perustuu rasvaan. Täytyisi siis keksiä jokin vegaaninen rasvan lähde, joka ei kuitenkaan erottuisi muusta nesteestä. Öljyt ovat siis poissuljetut, mutta pähkinävoista saa sopivasti pehmeyttä ja rasvaisuutta. Maapähkinävoi sisältää yleensä muutakin kuin pähkinää ja sen voimakas maku peittää aika helposti herkän kanttarellin maun. Kaapissani sattui kuitenkin olemaan Foodinilta saamani cashewtahna, joka sopi tähän tarkoitukseen aivan loistavaksi. Cashewpähkinä on niin mieto, ettei sen maku peitä kanttarellia, mutta tuo kermaista pehmeyttä.

Sitten vielä maut kuntoon, eli kesäsipulin vartta, timjamia, suolaa, mustapippuria ja hiukan sinappia. Yksinkertaista, raikasta ja törkeän hyvää. Mielestäni liian usein tarjotaan vain paistettua sipulia, joka on toki myös oikein hyvää, mutta tuoreeltaan leikattu raaka nuoren sipulin varsi on paitsi kaunis myös raikas lisä.

kanttarellipasta

kanttarellipasta

Gluteeniton ja vegaaninen kanttarellipasta

Tarvitset:
1 ps Gluto Rigatoni pastaa*
400g tuoreita kanttarelleja
2dl kokoonkeitettyä tiukkaa kasvislientä
1-2rkl balsamico etikkaa
2-3rkl cashewpähkinätahnaa (esim. Foodin*)
suolaa, pippuria
tuoreeltaan leikattua sipulin vartta ja timjamia varresta nypittynä

Valmista näin:
Keitä gluteeniton pasta suolatussa vedessä al denteksi.

Paista pannulla oliiviöljyssä kanttarelli, kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut ja lisää joukkoon kasvisliemi. Anna hiljalleen kiehua kokoon ja lisää sitten joukkoon kypsä pasta, cashewtahna ja balsamico.

Sekoittele pastaa hetki pannulla, mausta mustapippurilla ja maista, onko maku kohdallaan. Tarjoillessa ripottele päälle ohuelti leikattua sipulin vartta ja nypittyä timjamia.

Resepti löytyy myös videona instastani.

vegaaninen kanttarellipasta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?