Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Kaurajauhis paimenen piirakka –

Kaurajauhiskastike

Yhteistyössä: Elovehna kaurajauhis

Muistelin eräänä aamuna joitakin ruokia mitä olen saanut matkustellessa ja yksi niistä on paimenen piirakka. Käytännössä lihakastike taikina tai perunamuusi kuoressa. Tämä ruoka kuvasti minulle suuresti lämpöä ja kotiruuan lohduttavuutta. Voit varmaan itsekkin kuvitella että olet ensin muutaman tunnin pakkasella ulkona liikkunut ja sitten kun tulet kotiin, vastassa on lämmin vuoka joka on reunojaan myöten herkullista ruokaa ja makua täynnä. Jos nyt nykytrendiä vähänkään kuunnellaan, niin olisi se viisasta kokeilla tätä kaurajauhiksella, koska sen rakenne jopa oikeasti muistuttaa jauhelihaa.

Jotta kaurajauhis saa ryhtiä tämän tyyppiseen ruokaa, lisäsin kastikkeeseen, balsamicoa tomaattikastikkeen lisäksi. Pelkän ruskeakastikkeen teko ei olisi ehkä edustanut makuprofiilia parhainmillaan. Nyt kun asiaa pohtii maullisesti ja fiilikseltään, onhan kauran kasvattaja tavallaan kaurapaimen 😀

kaurajauhis paimenen piirakka

800 kuorittuja perunoita
100g voita
2d kasvimaitoa tai maitoa

1ps Elovena kaurajauhista
3rkl öljyä
1 sipuli
1 porkkana
1 paprika
1dl pakasteherneitä
1rkl balsamicoa
1prk laadukasta tomaattikastiketta
2rkl mausteet

Tee peruna muusi keittämällä kuoritut perunat suolaisessa vedessä kypsiksi jonka jälkeen riko perunoiden rakenne. Lisää sitten joukkoon kuuma maito johon voi on sulatettu.

Kuori ja pilko sipuli, porkkana. Laita pannulle öljyä ja paistele siinä sipulit, porkkanat. Lisää joukkoon pieneksi leikattu paprika ja mausteet. Lisää sitten balsamico, herneet ja kaurajauhis. Kun seoksessa on todella vähän nestettä, lisää joukkoon tomaattikastike ja sekoita maut tasaisiksi. Sammuta levy.

Ota pieniä vuokia useampi tai yksi isompi. Kaada pohjalle kaurajauhis kastike ja tasoita. Lisää tämän päälle muusi ja painele se tasaiseksi että kaikki alla oleva kastike peittyy. Voit tehdä lusikalla pintaan muotoa jos haluat. Paista uunissa 200 asteessa kunnes pinnassa on väri, minulla meni n. 10 min. Tarjoile sitten, hyvää ruokahalua!

kaurajauhis paimenen piirakka


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?