Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Kaupungin paras pihviravintola? | Grotesk

Olen usein kuullut, että pihvi on ravintolan heikoin lenkki; pihvi voi olla väärin leikattu, joskus kypsyydet eivät täsmää, puhumattakaan siitä, ettei henkilökunta välttämättä tunne ruoassa olevia lihoja. Näin ei kuitenkaan ollut muutama viikko sitten, kun kävimme vaimon kanssa illallistamassa ravintola Groteskissa.

Grotesk sijaitsee Helsingin Ludvigin kadulla hyvällä paikalla. Kauniissa, avarassa ravintolasalissa kelpasi kyllä istua iltaa. Listalta löytyy monia eri ruhonosia runsaalla grillinkäytöllä niin alkuruuissa kuin pääruuissa. Lihat grillataan Josper puuhiiligrillissä, josta pihvit saavat savuisen ja paahtuneen maun. Tarjoilijan kanssa juttelimme hyvän tovin listalla olevista pihveistä. Lopulta päädyimme dry-aged tomahawkiin, jonka jaoimme kahdestaan. Saimme myös nähdä pihvin ennen paistoa ja siinä erotti selvästi marmorirasvan ja lihassyiden tiheyden.

grotesk3

Sillä välin kun pääruoka valmistui, saimme talossa leivottua leipää. Hyvän pihvin seuraksi kuuluisi toki laadukas viini, monia meille myös suositeltiin, mutta seuraavan päivän työaamusta selviäminen olisi voinut tuottaa haasteita, joten vedellä mentiin.

Noin 2o minuutissa tomahawk oli edessämme höyryävän kuumana. Pöytä täyttyi myös jaettavaksi tarkoitetuista lisäkkeistä, grillatusta coleslawista, rapeista ranskanperunoista ja puolikuivatuista tomaateista, tuomaan vielä lisää umamin makua. Kastikkeina lihalle oli chimichurry, tumma madeirakastike ja bearnaise, joissa jokaisessa oli maut hyvin hiottuja. Lihan pinta oli niin hyvin grillattu että jokaisella suupalalla pystyi maistamaan grillin savuisuuden.

grotesk4

Tästä ateriasta ei jäänyt nälkä, joten piti hetki sulatella, että mahtui jälkiruoka. Jälkiruokalistalla oli nimittäin muutama annos, joita halusimme maistaa.

Jälkiruoaksi tilasimme banaanikakkua ja suolakinuskia sekä pannacottaa ja granolaa.  Kauniissa annoksissa oli rutkasti makua eikä komponenteissakaan ollut säästelty.

grotesk11

Kehitettävää

Tomahawk oli niin iso, että siitä olisi riittänyt vaikka kolmelle, toisaalta ei Tomahawkia voi leikata pienemmäksikkään.
Ehkäpä ruolista oli vähän liian iso, valinnan vaikeutta oli nimittäin.

Kehuttavaa

Heittämällä yksi parhaista ellei paras pihviravintola Helsingissä kokemukseni mukaan. Hyvän pihvin päälle ymmärtävälle tässä ravintolassa on sitä jotakin.
Klassiset ja hyvin valmistetut lisäkkeet, kuten bearnaise.
Listalla oli myös kasvisannos, allergioista kysyttiin ja palvelu oli muutenkin ensiluokkaista.
Vaikka hintaluokka oli korkeahko, niin siihen nähden vastine oli sen mukaista.

grotesk5

0 vastausta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?