Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Kaakaoinen hedelmäkuivakakku

Aurinkoisen pakkaspäivän (ja vapaapäivän) kunniaksi laitoin heti aamutuimaan kuivakakun tulemaan. Tämä perusohje on todella helppo ja muunneltavissa sen mukaan, mitä kaapista sattuu löytymään. Hedelmiksi tähän kakkuun valikoitui banaani ja päärynä, mutta niitä voi vaihtaa maun mukaan.

IMG_1150

Kun kakku paistetaan matalassa lämpötilassa pidemmän aikaa, säilyy se sisältä mehevänä. Myös taikinassa käytetyn jugurtin ansiosta tulee kakusta suussasulavan pehmeä.

IMG_1147
Kuivakakun kaverina maistui pakuritee.

Kaakaoinen hedelmäkuivakakku

75g voita
85g (noin desi) sokeria
1 kananmuna
65g (noin desi) täysjyvävehnäjauhoja
65g (noin desi) täysjyväruisjauhoja
3g (teelusikan kärjellinen) leivinjauhetta
2g (teelusikan kärjellinen) suolaa
60g (4 ruokalusikallista) kaakaojauhetta
1 banaani
1 päärynä
50g turkkilaista jugurttia

  1. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmuna ja jatka vaahdottamista.
  2. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää ne vaahtoon siivilän läpi. Sekoita varovasti nostellen.
  3. Lisää jugurtti taikinaan ja nostele varovasti.
  4. Voitele paahtoleipävuoka. Kaada vuoan pohjalle 2/3 taikinasta.
  5. Viipaloi banaani pitkittäissuunnassa ja asettele vuokaan. Kaada loput taikinasta banaaniviipaleiden päälle. Tarkoituksena on siis, että banaani jää kakun keskelle ”raidaksi”.
  6. Lado vuokaan päällimmäiseksi viipaloitu päärynä. Paista kakku 160 asteessa noin 55 minuuttia, uunin keskitasolla.

Mikäs sen parempi tapa aloittaa viikko!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?