Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Jymy jäätelö | Miten saat hyvän jäätelön riittämään useammalle?

Kun puhutaan jäätelöstä, mielestäni yksinkertaiset maut, kuten vanilja ja suklaa kertovat paljon itse jäätelön laadusta. Jos esimerkiksi vaniljajäätelö on laadukas, maukas eikä häivähdyksenkään esanssinen, on todennäköisesti firman muutkin tuotteet priimaa. Kuitenkin kun on kyse laadukkaista jäätelöistä, on niillä hintaakin. Tästä johtuen jäätelö toimii hyvin yhtenä jälkiruokakomponenttina, ettei tule ahmittua kertaheitolla koko purkkia.

Suklaa-banaani-maapähkinävoikombolla ei voi mennä kauheasti pieleen, vai mitä? Näistä jäätelökekseistä tulee sen verran tuhti jälkkäri, että yksi purkki jäätelöä riittää hyvin neljälle herkuttelijalle.

jymy3

Kuvan suklaa keksit ovat Cookie Maman valmiskeksitaikinaa, jolla keksit leipaisee hetkessä. Maapähkinävoi puolestaan on Pirkan, sillä olen huomannut siinä täyttyvän hyvän hinta-laatusuhteen kriteerit.

Toinen esimerkki jäätelöjälkkäristä on kotikutoisen omena crumble, eli vakioherkkuni, jota teen ainakin 30 kertaa vuoden aikana. Tälle jälkiruoalle olen kokeillut jos jonkinlaisia lisäkkeitä, mutta erityisesti premium-vaniljajäätelö toimii tässä loitavasti.

Tämä omena crumble voittaa mielestäni kaikki omenapiirakat, koska se sisältää kunnolla omenaa, eikä pelkkää pullaa.

omena crumble

Omena crumble

Tarvitset:
5 hapanta omenaa
50g voita
50g tummaa sokeria
50g kaurahiutaleita
25g vehnäjauhoja
ripaus suolaa

Valmista näin:
Leikaa omena lohkoiksi ja asettele leivontavuoan pohjalle. Paahda pannulla voita, kunnes se on ruskeaa ja nosta lämmöltä jäähtymään. Yhdistä sillä aikaa muut ainekset ja lisää lopuksi jäähtynyt voi. Sekoita hyvin karkeaksi muruksi/massaksi. Ripottele muru omenalohkojen päälle ja paistele uunissa 16o asteessa noin tunnin verran. Voit kääntää piirakkaa paiston aikana uunissa, jotta saat tasaisemman lopputuloksen.

Sammuta uuni tunnin paistamisen jälkeen ja jätä crumble uuniin odottamaan seuraavaa päivää. Kun kun seuraavana päivänä otat piirakan uunista, on sen maku kehittynyt ja omenat ehkä jopa hiukan hyytelöityneet toisiinsa. Tällä kertaa viimeistelin crumblen Jymyn vaniljajäätelöllä.

jymy4

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?