Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Juustotarjotin juhlaan!

Hyvä juustotarjotin sopii juhlaan kuin juhlaan. Tuomaan markkinoilla törmäsin sveitsiläiseen Mont Vully -juustoon. Sain silloin muutaman palan matkaan, joista on riittänyt apetta leivän päälle, piirakkaan ja juustotarjottimeen.

Mielestäni juustofondue on ehkä hiukan tuhlausta, kun hienoa juustoa kuluu niin paljon, eikä siitä saa maksimaalista hyötyä irti. Sen sijaan pizzan päälle kelpuutan huippujuustoja erittäin mielelläni, kun ei se pizzakaan ole aina sitä halvinta mahdollista, vaan kolmen päivän projekti.

Palataan itse juustotarjottimeen. Pääelementtinä on tietysti juusto, mutta tärkeitä ovat myös hyvät lisäkkeet. Makuhermoihini iskee erittäin hyvin erilaiset kompotit, joista tällä kertaa valmistin omenanaisen version. Rapeaksi paahdettuna jyväinen leipä tai spelttipaahtoleipä on myös paikallaan. Suolakekseistä pidän silloin, kun niiden päällä on jotain kosteampaa esim. moussea tai valkohomejuustoa.

Tarjottimelle laitoin Mont Vully Reserve-juustoa, joka on pitkään kypsynyt ja tummakuorinen, voimakas juusto. Toisena juustona oli Edel Suise Cru, joka on myös pitkään kypsynyt, mutta ruskeakuorinen ja ehkä hiukan miedompi. Näistä juustoista tulen tekemään jatkossakin lisää juttuja, ne ovat nimittäin todella hyviä!

[left]

Omenakompotti

Tarvitset:
2 hapanta omenaa
1 dl ruokokidesokeria
4 cl giniä

Valmista näin:
Kuutioi omena kuorineen. Paahda kattilassa hiukan sokeria ja lisää gini, jonka jälkeen omenakuutiot.

Omenoista irtoaa aika nopeasti nestettä, joten anna nesteen kiehua lähes kokonaan pois. Tämä vei minulla noin 10 minuuttia.

Kompotti sopii juustojen lisäksi hyvin vaikkapa lihahyytelön tai jäätelön kanssa.

[/left]

[right]

Vähä omenaa juustojen seuraksi #arkiruokaa #omena

Henkilön kokki 🍴 keittäjä 🍾 kylmähkö (@alexandertrivedi) jakama julkaisu

[/right]

[left]

Paahdetut pähkinät

Tarvitset:
1 dl cashewpähkinöitä
1 dl manteleita
1 rkl timjamihunajaa
1 rkl laadukasta oliiviöljyä
1 rkl omenabalsamicoa
1 rkl sormisuolaa (kukkakide)

Valmista näin:
Levitä vuokaan pähkinät ja lisää päälle loput ainekset tasaisesti. Paahda pähkinöitä 180 asteessa 8-10 minuuttia tai kunnes pinnassa on hiukan rusehtava väri.

Käytä suolattomia pähkinöitä, sillä muuten lopputulos on överisuolaista. Pähkinät eivät ehtineet juustojen kanssa samaan kuvaan, kun olivat vielä uunissa 😀

[/left]

[right]

[/right]

mont vully

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?