Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Ei niin arkinen akvaviitti-juustopiirakka

Tuomaan markkinoiden viimeisetkin juustot on saatu syödyksi ja ai että oli hyvää. Tämänkertaisessa reseptissä on nimittäin näitä äärimmäisen laadukkaita juustoja käytetty tappiin asti. Juustopiirakkaa olen tehnyt tusinan kertoja, mutta nyt halusin jotain pikkuisen normaalista poikkeavaa. Herneet ja tilli toimivat ainakin omaan makuuni oikein hyvin juustojen seurassa ja siitä lähdin rakentamaan.

Tässä piiraassa menee ehkä alkuperä sekaisin, kun hyvin kypsynyt Mont Vully -juusto tulee Sveitsistä ja Ägräs Distilleryn akvaviitti Fiskarsista. Mutta eihän se haittaa, jos maku on kohdallaan. Muutama vuosi sitten ei ehkä olisi tullut mieleenkään yhdistää akvaviittia juustopiirakkaan. Toisaalta avoimella mielellä ja kokeilemalla voi syntyä helmiäkin, ja tässä yhteydessä saadaan lisäksi kaapista avatut pullot käytettyä.

Miksi riistalientä lopussa? Tämä voi hämätä, mutta riistaliemessä on hyvä maku ja väri. Ne kun imeytyvät heleän makuiseen piirakkaan, saa se luonetta ja väriä. Muuten tämän kaltaisiin piirakoihin voi olla hiukan haastavaa saada kaunis väri.

[left]

Akvaviitti-juustopiirakka

Tarvitset:
1 Myllynparhaan ruokapiirakkataikina*
1/2 prk kermaviiliä
1 kanamuna
3 rkl Ägräs akvaviittia*
200 g raastettua voimakasta juustoa
1 sipuli
1 dl herneitä
mausteiksi punaviinisuolaa, kuivattua timjamia ja cayennepippuria
1 dl kokoonkeitettyä riistalientä

Valmista näin:
Kuori sipuli, viipaloi, paista ruskeaksi ja nosta jäähtymään.

Painele piirakkataikina vuokaan ja vuoan reunoille. Yhdistä kulhossa kermaviili, akvaviitti, kanamuna ja mausteet ja sekoita. Lisää massaan sitten raastettu juusto.

Laita piirakan pohjalle sipuli ja herneet ja lisää sitten juustomassa päälle. Painele täyte kevyesti vuokaan ja juuri ennen uuniin laittamista, kaada päälle tummaa riistalientä.

Paista uunissa 180 asteessa noin 40-45 minuuttia.

Anna piirakan jäähtyä ennen leikkuuta ja nauti sitten hyvällä omatunnolla. Tämän piirakan seuraksi sopii äärimmäisen hyvin myös tillitomaattikastike.

*Tuotteet saatu blogin kautta

[/left]

[right]

[/right]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?