Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Juustoleivät suoraan Sveitsin Alpeilta

Hämärän ja sateisen aamun pirisykseksi laiton aamupalalle syntisen hyvät juustoleivät ja kupin lämmintä glögiä. Oletko kuullut koskaan Cheese ’n’ Love -nimisestä yrityksestä? En minäkään, kunnes eksyin Helsingin Tuomaan Markkinoille. Pidän erityisen paljon sveitsiläisistä juustoista, kuten gryuerista ja appenzellerista, mutta maistettuani muutamaa sveitsiläistä viinillä pestyä juustoa, löysin uusia lemppareita. Cheese ’n’ Love maahantuo juustoja sveitsiläisiltä pientiloilta ja ne ovat sen verran laadukkaita, että niillä kelpaa kyllä herkutella.

Totta kai olin kiinnostunut tuotteista ja muutama pala Mont Vully-juustoa lähti markkinoilta matkaani. Mukana oli myös Uechtland raclette-juustoja, joita hyödynsin aamupalalla. Minulta löytyi siemenleipää ja kaapissa oli muitakin tilpehöörejä, joten niistä sai kasaan maukkaan kokonaisuuden. Mikäs sen parempaa kuin paistettu sipuli, raclette-juutso, persilja ja kuppi lämmintä glögiä, ai että. Tietenkin rasvainen kokonaisuus kaipaa vastapainoksi happoa ja verigreippi toimitti tämän tehtävän hyvin.

Paremmat juustoleivät

Tarvitset:
3 viipaletta Uechtlander raclette-juustoa
3 viipaletta laadukasta juuri- tai jyväleipää
2 keltasipulia
kourallinen persiljaa
loraus laadukasta oliiviöljyä

Valmista näin:
Kuori ja viipaloi sipulit. Laita pannulle sipulit ja loraus oliiviöljyä ja paistele ruskeaksi.

Laita uunin grillivastukset lämpenemään. Jaa paistettu sipuli kolmen leipäviipaleen päälle ohuelti ja laita jokaisen leivän päälle viipale raclette-juustoa. Laita leivät uuniin ja gratinoi juusto (minulla meni tässä noin kolme minuuttia), mutta varo polttamasta. Viimeistele vastaleikatulla persiljalla.

Tästä aamusta löytyy myös instavideo, jossa kyseiset leipäset valmistuvat. 

Tuomaan markkinoilta löytyy myös  Vavesaaren glögiä ja tykkäsin tämän glögin lempeästä mausta, joka ei ollut yhtään liian makea, kuten monesti glögit saattavat olla. Vahva suositus siis tälle! Loraus viiniä joukkoon sopisi illemmalla hyvin myös. Jos vielä mietit, mitä viedä kulinaristille jouluna, niin tässä oli vaihtoehto glögille ja juustolle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?