Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Jogurttien vertailua – viikonlopun huvitukset

Sunnuntai on yleensä meillä kauppapäivä. Voi olla, että viikolla käymme ostamassa kaappiin jotain pientä täydennystä, mutta pääosan seuraavan viikon ruokaostoksista teemme sunnuntaisin. Silloin tällöin, kun on enemmän aikaa, tykkään tutkiskella kauppojen hyllyjä ihan ajan kanssa. Ammattiin ehkä kuuluukin tietynlainen uteliaisuus kaikkia uusia tai tuntemattomampia tuotteita kohtaan. Sunnuntaisin on myös kiva hemmotella itseään jollain vähän erikoisemmilla jutuilla, joita ei ehkä muuten tulisi syötyä tai ostettua.

Jogurtti on itselleni satunnaista herkkua. Yleensä ostan täysrasvaista maustamatonta jogurttia (esim. turkkilaista tai kreikkalaista), jota voi sitten oman maun mukaan maustaa marjoilla, hedelmillä, hunajalla tai vaikka vanilijajauheella. Lisäksi maustamatonta jogurttia voi kätevästi hyödyntää niin suolaisissa ruoissa kuin omenapiirakan lisukkeenakin.

Sen sijaan maustettuja jogurtteja tulee harvemmin syötyä. Ällömakeat teollisesti maustetut jogurtit eivät yleensä erityisesti houkuta. Jogurttihyllyjä sunnuntaina tutkiessani bongasin kuitenkin pari laadukkaampaa ja kohtuullisen hyvältä vaikuttavaa jogurttia. Kokeilun vuoksi päädyinkin ostamaan pari maustamatonta ja pari maustettua jogurttia pikkupurkeissa:

  • maustettu kermajogurtti La Crema (0,59 €, 150g, Viro)
  • maustettu luomujogurtti Andechser (1,49 €, 150g, Saksa)
  • maustamaton Fage Total (1,45 €, 200g, Kreikka)
  • maustamaton La Fermière (1,75 €, 140g, Ranska)

jogurtti vertailu

Mitä siis tykkäsin?

La Crema -jogurtti oli paksuhkoa ja kermaista, siis aika herkkua jogurtiksi. Pohjalla lymyävä mandariini-hunajahillo oli tosin aivan liian makeaa omaan makuuni. Hinta-laatusuhde oli kuitenkin kohdallaan.

Andechserin luomu kirsikkajogurtti oli rakenteeltaan ohuehkoa. Kirsikan maku oli todella mieto eikä väri ollut niin teollinen. Ainesosaluettelon mukaan jogurtissa oli ihan kiitettävästi sokeria, mutta jogurtti ei kuitenkaan maistunut liian makealta.

Fage Total -jogurtti oli tuhtia, aitoa ja tiheytensä ansiosta sopii hyvin myös ruuanvalmistukseen. Valutetussa kreikkalaisessa jogurtissa on todella voimakas ja hapan maku, mistä tykkään.

La Fermière -jogurtti oli helposti syötävää ja kevyen tuntuista. Kiva posliinikippo oli myös hauska lisä, vaikka nostaneekin hintaa. Kahta viimeisintä muistan nähneeni myös ulkomailla reissatessa.

Enpä tiedä, onko tällä postauksella varsinaista opetusta. Kaikki testaamani jogurtit olivat keskenään niin erilaisia, että hankalahan niitä oli verrata tai laittaa paremmuusjärjestykseen. Maustamattomat ja tuhdit jogurtit ovat edelleen suosikkejani, ja näistä jogurteista oli Total eniten mieleeni. Veikkaan että useampi ruoka-alan ammattilainen tai kulinaristi sanoisi samoin.

jogurtti vertailu    La fermiere

2 vastausta

    1. Ite tykkään olla sekoittamatta kerroksia -> pidän tavallaan epätasaisesta mausta 😀 kokonaisuus kruunautuu kun päälle ripottelee hiukan granolaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?