Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Mistä Itä-Helsingin paras burgeri?

Nyt olisi taas asiaa hampurilaisista. Viimeksi paljastin, missä olen syönyt parhaat vegeburgerit. Tällä kertaa metsästin perinteisten burgereiden parhaimmistoa Itä-Helsingistä. Alue valikoitui tähän yksinkertaisesti siksi, että asun Itä-Helsingin kulmilla ja alueen ravintoloita ja hampurilaispaikkoja on tullut aika paljon testattua. Ajattelin ottaa mukaan postaukseen mukaan ensiksi Breadstickin, The Lucky Bastardin sekä Helmi Grillin. Jouduin kuitenkin jättämään Helmi Grillin pois, sillä aiemmista muistoista poiketen, ei ravintolan hampurilainen ollut laadullisesti vertailukelpoinen. Tässä vertailussa ei myöskään ole Treffipubia, koska se on jo lähempänä keskustaa.

The Lucky Bastard

Uudehko paikka heti Itäkeskuksen Tallinnanaukion sisäänkäynnin läheisyydessä. Ravintolassa tehdään lähes kaikki burgereiden komponentit itse ja sen mukainen on hintakin. Hampurilaiset maksavat 10 eurosta ylöspäin ja ranskalaiset siihen päälle vielä 4-5 euroa. Otin kokeiluksi listan vakiobursan eli Cheese Burgerin. Ulkonäön puolesta hampurilainen 0lisi voinut olla astetta kauniimpi, mutta makujen ja rakenteiden saralla burgeri vastasi keskustan parhaiden paikkojen tasoa. Eräällä tavalla tämä burgeri oli suunniteltu helpoksi valinnaksi ilman turhaa konstailua. Kuvaan eivät päässeet erittäin rapeat ranskalaiset, jotka olivat oikein hyviä ja paikan päällä valmistettuja.

Luckybastards2

Luckybastards1

Breadstick No.4

Uudehko paikka, joka sijaitsee Myllypurossa, noin viiden minuutin kävelymatkan päässä Itäkeskuksen metroasemalta. Olen aiemminkin hehkuttanut Breadstickin brunssia, mutta nyt kävin testaamassa hampurilaisen. 10 euron annokseen kuului burgerin lisäksi talossa valmistettu majoneesi ja ketsuppi sekä perunalohkoja maustekuorrutuksella. Hampurilainen oli erittäin mehukasta ja maukasta, tuoretavaraa oli myös riittämiin. Kuoret oli mitoitettu sopivasti pihvin kokoon ja koollisesti annos oli juuri passeli – ei liian pieni muttei ihan överi suurikaan. Lisäkeperunat olivat hyvää vaihtelua ranskalaisille ja niiden pinnassa oli mausteinen kuorrutus. Tätä burgeria voin empimättä suositella! Vaimo kokeili samalla kasvishampurilaisen, jossa oli muuten sama kokonaisuus, mutta pihvinä toimi talossa valmistettu kasvispihvi. Tämäkin kokonaisuus yllätti positiivisesti ja lautaset syötiin kyllä viimeistä murua myöten tyhjiksi.

paras hampurilainen

Paras hampurilainen?

Loppupäätelmäksi voisin sanoa, että Itä-Helsingistä löytyy erittäin hyviä burgereita, jopa niin hyviä että ne kilpailevat keskustan paikkojen kanssa. Näistä kahdesta paikasta Lucky Bastard on perinteisempi burgerimesta, johon ei voi pettyä, hintataso kutakuinkin sama kuin keskustassa. Breadstick ylittää kyllä odotukset ja tämä hamppari menee heittämällä parhaimpien hampurilaisten joukkoon, mitä olen koskaan syönyt. Itseasiassa, jos olet burgerien ystävä, on tämä se paikka, jossa haluat käydä.

paras hampurilainen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?