Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Irtiotto arjesta Tallinnaan | Mini Vacation in Tallinn

*Yhteistyössä / In collaboration with Hotel St. Petersbourg & Restaurant Stenhus

Olen kuluneen vuoden aikana käynyt jo monta kertaa Tallinnassa. Kaupunki on varmasti hyvin tuttu monelle muullekin suomalaiselle. Joka kerta löydän kuitenkin Tallinnasta jotain uutta ja innostavaa, enkä pane minilomaa Tallinnassa pahakseni. Varsinkaan, jos siihen liittyy ripaus luksusta.

Luksus tarkoitti tällä kertaa yötä viiden tähden hotelli St. Petersburgissa, aivan Tallinnan vanhankaupungin ytimessä, sekä illallista fine dining ravintola Stenhusissa. Illallinen takkatulen ääressä on toki romanttista, mutta kun siihen vielä yhdistetään taidokkaasti valmistettu menu keittiöntervehdyksineen, väliruokineen ja talon leipineen, monipuolinen makukirjo ja kokonaisuuteen sopivat viinit, en minäkään voisi toivoa enempää. Stenhus sijaitsee niin ikään vanhassakaupungissa, Schlössle hotellin alakerrassa (Pühavaimu 13/15). Hämärässä otetut kuvat eivät tee kauniille annoksille oikeutta, mutta Stenhus kannattaakin käydä itse kokemassa.

— —

This time our travels took us to Tallinn. We have been to the city many times before, but this time there was a little luxurious flavor to our mini vacation. We stayed at the five star hotel, St. Petersbourg (Rataskaevu 7, Tallinn), and had a lovely dinner at Restaurant Stenhus (Pühavaimu 13/15, Tallinn).

The dinner was no doubt one of the best dinners I have had in Tallinn. We had a three course menu, which had a beautiful mixture of modern techniques and traditional European flavors. I’m no wine expert, but I can tell that the wines were carefully selected to compliment the menu. The restaurant has a romantic feel and I can imagine that during the colder months, a roaring log fire creates a very cozy atmosphere. On the downside, the photos taken in a dim lighting don’t do justice to the elaborate food presentation.


Alkuun kaniterriiniä, suomessa ei näe liian usein kania listalla mikä on harmi kun se oikeasti aika hyvää. Its rare to find hare finnish restaurants but its a shame bacause hare is so good.


Pääruoaksi ankkaa, maa-artisokkaa ja marjoja. Aika perinteisiä makuyhdistelmiä mutta astetta tasokkaammin valmistettuna. Duck paired with jerusalem articoke and berries is traditional but this one was really well prepeared.


Jälkiruoaksi Mille-feuille marjoilla, taisi olla ensimmäinen tuhat lehtinen ravintolassa tarjottuna mutta myös paras. This one was the first mille-feu that i had tastes in a restaurant but so far the best. 

Onnistuneen illallisen päätteksi tunnelma jatkuu hotellilla, kyplytakkeihin kääriytyneenä ja Scrablea pelaten. Biljardipöytäkin olisi löytynyt, mutta kaikkien aikojen suosikkilautapelini Scrable on mielestäni paljon jännittävämpi.

Yksi asia, mitä hotelleissa aina odotan, on aamiainen. Onhan siinä oma fiiliksensä, kun voi hyvin nukutun yön jälkeen voi nauttia vaihteeksi jonkun muun laittamasta aamupalasta. Runsaan buffetin lisäksi tilasimme jopa lettuja ja munakasta, ihan vain koska loma 😀

— —

After the dinner we headed back to the hotel for a good night sleep – already thinking of breakfast. 😀 The life of a foodie, I’ve just eaten and the next meal is already on my mind! The breakfast at Hotel St. Petersbourg was just as luxurious as the rest of the hotel. We enjoyed the buffet with a variety of different breakfast items and even ended up ordering an omelet and some pancakes.

Mitä jäi mieleen?

Tallinna on sen verran tuttu kaupunki, että turistikeskittymät kierrän mielelläni kaukaa. Kuitenkin halusimme pientä hemmottelua muissa maisemissa, ilman turhaa stressiä. Hotelli St. Petersburg toi minilomallemme sopivasti ylellisyyttä – juuri sitä, mitä lomalta kaipasimmekin.

Ruoan puolesta ei foodie tällä matkalla joutunut pettymään. Olen jo aikaisemmilla Tallinnan matkoillani yllättynyt ravintoloiden korkeasta tasosta, eikä ravintola Stenhus ollut siinä mielessä poikkeus. Romanttinen tunnelma ja hienosti valmistetut annokset, voivaahtoineen ja geeleineen tekivät vaikutuksen. Samoin tarjoilijamme, joka huolehti yksin kuudesta pöytäseurueesta sulavasti ja vaivattoman näköisesti. Hämmästyttävää kyllä, en ollut aiemmin noteerannut ravintolan olemassaoloa, ehkäpä sijainti hotellin yhteydessä tekee ravintolasta huomaamattomamman? Niin tai näin, ainakin käydessämme maanantai-iltana ravintolasali oli täynnä, joten ehkei lisänäkyvyydelle edes ole tarvetta.

— —

This was a perfect little getaway, with minimal stress and maximal comfort. For a foodie, Tallinn is a great city, since there are many great restaurants, Stenhus as an example. Strangely though, Restaurant Stenhus has in my previous visits passed my radar. On Monday evening the restaurant was, however, full so you might want to make a reservation here.

0 vastausta

  1. Tosi kivoja kuvia. Itse en ole päässyt Tallinnan ruokien makuun, ovat pitkälti samanlaisia kuin Suomessakin. Mutta en tarkoita sitä, että olisi pahaa, vaan minusta aika tavanomaista. Mutta Tallinna muuttuu koko ajan ja joka vuosi käydään ainakin sen kerran Tallinnassa katselemassa ja aina se on muuttunut. Suurin pettymys oli viime vuonna kun minun lempi kenkäkauppani tilalla oli sushi ravintola ja kyseinen liike lopettanut kokonaan toimintansa Tallinnassa 🙁

    1. Moikka Nelli,

      Onhan se Tallinna kuitenkin niin lähellä ettei raaka-aineissa tai ilmastossa oli niin isoja eroja. Tavallaan Näen että virossa on vahvemmin esillä slaavilainen ruokaperinne ja makuyhdistelmät.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?