Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

HSS Paviljong | Ravintola Helsingin edustalla

Helsingissä on monia upeita ja tunnelmallisia kesäravintoloita, kiitos upeiden merimaisemien ja saarten. Olen vuosien varrella myös työskennellyt muutamassa saariravintolassa. Keikkatyönä kokkihommia tehdessä, tein pari vuoroa myös Liuskasaaressa sijaitsevassa HSS Paviljong -ravintolassa (joka tosin silloin vielä kulki nimellä Boathouse).

En nyt muutamaan vuoteen olekaan käynyt Liuskasaaressa, mutta tartuin heti tilaisuuteen, kun minut kutsuttiin käymään Paviljongissa. Olinhan utelias näkemään, millaista ruoka ja meininki nykyään on. Tuttuun tapaan, saareen mennään Merisataman rannasta lautalla, mistä tulee muutama euro lisää loppulaskuun. Itse ravintolan ulkoasu ja sisustus ovat pysyneet jotakuinkin samana vuosien varrella. Pyöreän muotonsa ansiosta, ravintolasta avautuu hulppeat näkymät merelle. Syystäkin paikka on erittäin suosittu häiden ja muiden juhlien järjestämiseen.

[left]

helsingin edustan laiturit

[/left]

[right]

HSS paviljong

[/right]

Maistelimme listalta erilaisia annoksia. Alkuruoista steamed bun ja poke bowl toivat mieleen aasialaisia viboja, mikä jopa vähän yllätti. Toisaalta, molemmissa annoksissa oli vahvasti suomalaista henkeä: steamed bunissa koivusiirapilla karamellisoitua possua ja poke bowlissa graavisiikaa, silliä ja skagenia. Bloody Mary gazpacho sopi tähän vierailumme helteiseen hetkeen ihan täydellisesti.

[left]

japani alkuruoka

[/left]

[right]

helsingin paras bun

[/right]

Pääruoat olivat ehkäpä tämän illallisen kohokohta. Annoksissa oli käytetty sensongin raaka-aineita ja ne oli valmistettu todella huolellisesti. Heinäsavustetun lohen kypsyys oli aivan nappiin ja mukana oli juuri sopivasti savuisuutta. Vasikanposki oli puolestaan täydellisen pehmeää ja tillikastike toi annokseen sopivasti kesäisyyttä. Vasikan lisukkeena auringonkukansiemen-risotto oli tuhtia, mutta hyvää. Ensimmäinen oikeasti hyvin onnistunut versio kyseisestä risotosta, jota olen maistanut.

Maistelimme lisäksi vielä vuohenjuustorisoton, joka oli myös erittäin hyvin valmistettu. Monesti käy niin, että alkuruoat ja jälkiruoat varastavat shown, mutta tällä kertaa pääruoat veivät mielestäni voiton.

[left]

maailman paras savulohi

[/left]

[right]

murea vasikan poski

[/right]

[left]

champanjaa

[/left]

[right]

[/right]

Myös jäkiruoat veivät kielen mennessään. Mustikkamousse ”savarin” oli todella kaunis ja raikkaampi kuin olin osannut odottaa. Myös vadelmilla höystetty suklaakakku katosi parempiin suihin hetkessä. Sen sijaan mansikkamaito-jälkkärin pehmeät mousset ja vaahdot, vaikkakin hyvän makuisia, olisivat kaivanneet jotain rapeaa ja vaihtelevaa suutuntumaa.

Näillä kokemuksilla voin lämpimästi suositella! Mikä on sinun suosikkisi Helsingin kesäravintoloista?

[left]

savariini

[/left]

[right]

Maailman paras suklaakakku

[/right]

[left]

Kehitettävää

Alkuruoista gazpachon presentaatio kaipaa mielestäni modernisointia, jotta se sopii tyylillisesti muihin listan annoksiin.
Mansikkaisen jälkiruoan pehmeät rakenteet olisivat ehdottomasti kaivanneet jotain rapeaa elementtiä.

Kehuttavaa

Raikasta, laadukasta ja kaunista ruokaa, jossa näkyy sesongin vaikutus ja sopivissa määrin suomalaisuus.
Hinta on laatuun nähden kohtuullinen.
Tunnelman ja upean merinäköalan puolesta on vaikea muiden kilpailla.

 

*Illallisen tarjosi HSS Paviljong

[/left]

[right]

Keittiömestari Teijo Pirinen

[/right]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?