Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Hotellisuosituksia helsinkiin

[left]

Tein loppukeväästä listausta pääkaupunkiseudun tunnelmallisimmista ravintoloista. Nyt ajattelin aloittaa keräämään listaa niistä hotelleista, jotka pääkaupunkiseudulla ovat yllättäneet positiivisesti. Listaa on tarkoitus kasvattaa sitä mukaa, kun käyn vierailemassa hotelleissa, ja toivottavasti tästä tulee olemaan hyötyä niille, jotka etsivät hyvää yöpymispaikkaa foodien vaatimuksiin Helsingin seudulla.

 

Mistä on hyvät hotellit tehty?
Suomessa hotellien laatu on yleensä todella hyvällä tasolla ja hyvää palvelua voi odottaa missä tahansa päin Suomea matkustaessa. Sen sijaan olen huomannut, että hotellin ravintolan laatu tai hotellihuoneen mukavuus vaihtelevat paljonkin. Ruokafriikkinä hotellin ravintola on minulle tietysti todella tärkeä! Laadukkaan ja maukkaan aamiaisenkaan merkitystä ei sovi vähätellä. Jos hotellin ravintola ja aamiaistuote on kehno, voi se kertoa jotain koko hotellista.

Sama koskee yhtälailla hotellihuoneita. Edullisin huone on ainakin omasta mielestäni hotellin vähimmäislupaus laadusta ja jos se ei vakuuta niin ei todennäköisesti korkeammankaan hintaluokan huoneet. Yleensä, mitä paremmin hotellissa nukun, sitä herkemmin sitä muille suosittelen. Hotellien tyynyt ovat minulle usein liian korkeita, joten arvostan suuresti, jos hotellista löytyy helposti erilaisia tyynyjä.

Kaikki pieni ekstra ja luksus ovat toki aina tervetulleita, mutta eivät välttämättömiä. Toisaalta, jos yövyn Helsingissä hotellissa, kyseessä on yleensä joku juhlapäivä, merkkipäivä tai muuten vain ”luksusta arkeen” -päivä, jolloin on kiva, jos hotellihuoneesta löytyy jotain sellaista, mitä ei ole osannut odottaa.

[/left]

[right]

[/right]

[left]

[/left]

[right]

Kuinka tunnistaa laadukas hotelli?

Alkuun voisi kuvitella että yleisestä arvosanasta ja arvostelujen perusteella saisi paljon irti, mutta kannattaa etsiä myös ihan konkreettisia kertomuksia. Jokaisella on kuitenkin omat mieltymyksensä ja käsityksensä laadusta. Mikä tuottaa sinulle lisäarvoa? jos tämä asia on hotellissa korostettu seikka, niin silloin hotellissa osataan panostaa todennäköisesti niihin asioihin, joita osaat arvostaa. Tässä listan alku parhaista hotellikokemuksistani Helsingissä. Näistä hotelleista jäi rentoutunut ja hyvä fiilis ja mikä parasta, hotellien aamiainen ja ruokatuote olivat erittäin kohdillaan. Jatkan listaa sitä mukaan, kun ennätän.

Hotel Haven

Havenissa lähtemättömän vaikutuksen tekee yhdistelmä tyylikkyyttä ja kodikkuutta. Ei mitään liian modernia tai kylmää, vaan pikemmin kutsuva kokonaisuus pieniä asioita, jotka yllättävät.

Aamiainen G.W. Sundmansin talossa on miljöön puolesta jo omaa luokkaansa. Aamiaisvalikoima on laaja, mutta kuitenkin tarkkaan harkittu. Yksi parhaista aamiaisista Helsingissä. Myös Bar Havenin burgerit (sekä Suomen kattavin rommivalikoima) kannattaa käydä maistamassa, jos ei viitsi lähteä hotellilta kauemmas lounastamaan tai illallistamaan.

Klaus K 

Klaus K:n designiin nojaava sisustus antaa visuaalisille vieraille ihailtavaa. Itse koen stressiä esimerkiksi vahvoista aistiärsykkeistä, mutta Klaus K:ssa näitä on hyvin vähän. Pisteet myös vahvasta kotimaisuusteemasta, joka oli selkeästi esillä niin aamupalalla kuin hotellihuoneissa.

Klaus K:n sisäänkäynnin vieressä on italialainen ravintola Toscanini. Ruoka on konstailematonta, mutta maukasta, ja täyttää nälkäisenkin vatsan.

[/right]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?