Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Hernebulgur | Ruokaisa lisäke nachoille

hernebulgur ja elpaso

Mielestäni sielukkaimmat ruoat syntyvät hetken mielijohteesta ilman kummempia ennakkoluuloja. Netflixin seurana meillä oli eräänä iltana poikkeuksellisesti nachoja, ja niiden kanssa valmistin ehkä tavanomaisesta poikkeavan lisukkeen. Hernerouhe on aliarvostettu raaka-aine sen käyttöominaisuuksiin nähden. Tykkään kuitenkin käyttää sitä ruokaisana lisänä esimerkiksi salaateissa. Bulgurin kanssa hernerouhe muodostaa kivan karkean suutuntuman. Makujen puolesta bulgurille sopii yrtit, herneelle rasva ja hapot. Tässä tapauksessa rasvana toimii oliiviöljy tuoden hedelmäisyyttä. Vaaleasta balsamicosta irtoaa niin makeutta kuin happoakin. Jotta maut eivät vesittyisi, valuta bulgur ja hernerouhe hyvin ennen kastikkeen lisäämistä.

Sitruunamelissa saattaa pistää silmään tylsänä ja ylikäytettynä yrttinä, mutta olen tavallaan uudestaan löytänyt sen erityisesti salaatteihin ja kastikeihin. Se, että usein sitruunamelissa toimii vain jälkiruuan koristeena, ei tarkoita, etteikö se sopisi suolaisiinkin ruokiin.

[left]

Hernebulgur

Tarvitset:
2 dl karkeaa bulguria
1pkt fetaa (tai vegejuustoa)
1 dl hernerouhetta
1 pnt sitruunamelissaa (tai muuta haluamaasi yrttiä)
1 sipuli
1 pieni hunajanauris (tai retiisejä)
1 tl chilirouhetta
oliiviöljyä
vaaleaa balsamicosiirappia
suolaa

Valmista näin:
Kiehauta kattilassa 5 dl vettä, jossa on hiukan suolaa. Laita bulgur ja hernerouhe syvään astiaan. Kaada kuuma vesi päälle ja anna bulgurin ja hernerouheen turvota.

Kuori sipuli ja kuutioi se ja nauris niin pieneksi kuin mahdollista. Kun bulgur ja hernerouhe ovat saaneet seistä 5-10 minuuttia, kaada ne siivilään ja jätä valumaan hetkeksi. Siirrä koko massa sitten takaisin kulhoon ja lisää loput ainekset joukkoon. Viimeistele salaatti hienonnetulla yrteillä ja muutamalla retiisi- tai naurisviipaleella.

Tämäkään salaatti ei kärsinyt yksinäisyydestään, nimittäin sen seuraksi tuli nachoja kuin omena-tomaattisalsaa.

[/left]

[right]

terveellinen herne

[/right]

hernesalaatti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?