Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Henkilöstöruokalat nostavat rimaa | Fazer food & Co

Sesongit tulevat ja menevät, mutta kasvisruokabuumi näyttää tulleen jäädäkseen. Ruokaisien salaattien ja kasvisannosten kysyntä on kasvanut myös lounasravintoloissa. Tietysti isojenkin ketjujen pitää reagoida siihen, mihin suuntaan kysyntä kehittyy.

Olin tiedotus tilaisuudessa jossa lanseerattiin uusi konseptin nimeltään Fazer food & Co, jonka tarkoituksena on uudistaa työpaikkalounasta vastaamaan tämän päivän tarpeita. Nautitaanhan Fazerin ravintoloissa 130000 ateriaa päivässä, joten olisi ihme, jos kasvavia trendejä ei huomioitaisi. Maku on totta kai tärkeä tekijä onnistuneessa ateriassa, mutta nykyään myös terveellisyydelle annetaan enemmän painoarvoa. Fazerin uusi konsepti tähtää lounaaseen, joka edistää jaksamista ja vireyttä. Konseptiin kuuluu lisäksi ruokaisaan ja maittavaan kasvisruokaan erikoistunut Wicked Rabbit kasvisravintola.

Tiedotustilaisuuden päätteeksi pääsimme toki itsekin maistamaan Fazer Food & Co:n tarjontaa Sanomatalon alakerran henkilöstöravintolassa. Edustuksen taso ja puitteet olivat viimeisen päälle kunnossa, eikä ketjumaisuus näkynyt, mitä arvostan suuresti. Buffeessa oli tarjolla erilaisia freshejä kasvisjuttuja, pitkältikin jopa vegaanisena. Annoksissa oli käytetty kiitettävästi myös arvokkaampia raaka-aineita, kuten kvinoaa. Toisella puolella oli lämmin ruoka, niin ikään kasvista.

Haasteita luvassa?

Näissä salaateissa oli väriä ja rakenteita, mutta ehkä liiankin hyvin. Kun kyse on ketjusta ja siihen kuuluvista haasteista, voi tasokkaan kasvisruoan tekeminen olla hyvinkin haastavaa, jos ei löydy oikeaa asennetta tai tekijöitä. Aivan rehellisesti mietittynä, kasvisruoan valmisteluun menee rutkasti aikaa, kun mekaanista työtä on paljon ja työvaiheita senkin edestä. En sano kuitenkaan, että laadukkaan kasvisruoan toteuttaminen henkilöstöravintolassa olisi mahdotonta, päin vastoin. Odotan innolla nähdäkseni, kuinka työpaikkalounas muuttuu enemmän tähän suuntaan.

Ravintolassa syömisestä merkittävä osa tapahtuu henkilöstöravintoloissa eikä niinkään iltaravintoloissa. Jos siellä, missä iso osa syö, tapahtuu muutoksia, näkyy se ravintola-alan muissakin kolkissa.

Toisin sanoin, jos lounasravintoloiden kasvisruoka ja salaatit paranevat, voivat kehnommat iltaravintolat kohdata suuria haasteita kasvisruoan ja salaattien suhteen. En toisaalta yhtään ihmettelisi, jos lounasravintolat alkaisivat myydä kotiinlähteville asiakkailleen salaatteja, ne kuitenkin ovat monille kotikokeille yksi suurimmista kompastuskivistä, ainakin oman kokemukseni mukaan.

Mitkä ovat sinun mietteesi henkilöstöravintoloiden kasvisruoasta ja salaateista?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?